söndag 31 maj 2015

Sista sucken i Maj.




www.fotosidan.se
"Maj, maj måne, jag kan lura dig till Skåne" - så sa man förr när man narrades i Maj.
Jag kan aldrig minnas om det var första eller sista Maj. Att det är första April som är den stora lurar dagen är liksom självklart, men i Maj?
Det försvann allteftersom jag blev äldre, Maj lurandet men i år känns det lite som hela Maj har gäckat mänskligheten. Kommentarer både här och var, om vädret, om värmen eller avsaknaden av, om, om och om...

Lite sent att säga nu men jag hoppas du inte "slarvat bort Maj", om så är fallet, gå då ut och fånga dagen idag. Ta på en extra tröja, det hjälper, eller ett härligt färgglatt regnställ.
Häromdagen klev jag försiktigt genom en äppelhage, jodå, en sådan som bara innehåller äppelträd.
Regnet stod som spön i backen, droppar så stora att jag gång på gång såg ner på min jacka och undrade om det snöade.
Just i den sekunden uppfattade jag av ljudet, ljudet när tusentalet droppar fångas av hundratalet löv, smattret, mötet och jag slöt ögonen, fångades och förfördes.

Dofter av äpple, vått gräs, lite hav och salt, syrener nådde mina näsborrar och sommaren var på plats, till trots för att termometern stod på 5 grader plus. DET var inte mitt fokus i den sekunden, fokuset var sommaren, närvaron. 
Från de mjuka vitrosa blommorna föll kronbladen ner på mig, de är nästan färdiga med sin blomning nu och jag kände mig som bruden som översköljs av de vackraste rosblad, bedårad, berusad.

"Äppelblom & Ruiner" filosoferar min hjärna och jag drar min till minnens Marianne Ahrens fantastiska roman om hennes möten med mentalpatienten Rune.
Har du missat den? Låna den på biblioteket och njut den i solstolen, du får garanterat en pusselbit till något av ditt livspussel.

Merkurius vandrar sin bana i retrograd en stund till, så kommunikationen är inte på topp, inte heller det tekniska och resorna är strulig men allt går med en gnutta humor.
Juni kommer iallafall, DET kan jag lova.
Har du upplevt några dagar av "klinkande mental klarhet"?
Gott så! Agera då!
Mars (viljan och drivet) mötte nämligen Merkurius (sinnet) alldeles här i slutet av Maj och då ser vi ofta helt klart och har möjlighet att genomföra precis det vi ser, kraft och mod står oss till rådighet.

Hahaha... Utan att tänka skrev jag ett norsk uttryck med samma självklarhet som om det vore ett svenskt, "stå oss till rådighet" betyder att det står till vår disposition, vi kan bruka det, kraften och modet till vad vi vill.
Ta denna spännings aspekt på himla pellen och rensa ur en eller annan gammal surdeg, bryt ett mönster, mod i bröstet, syster och bror!
www.abraham-hicks.com

"If I could I would feed your dreams and starve your fears.." det är min favoritmening från sången nedan. Är inte det vad vi alla borde göra med varandra? Stötta, peppa och vara positiva på ett bra sätt.

"If I could take you in, feeling you, deep beneath my skin, 
then I could slip away with you like a poison in my veins"  är en annan magisk pirrande textdel.

Förälskelse, närhet, galenskap, passion.. Det tillhör också våren. Har du känt på den?
Inte?
Låt då Blake Sheldon föra dig lite närmare Känslan.. Take it away, Blake!

Och du... Du måste trycka på Play. ;-)

Gå sen ut i världen and Live with Passion.
Minns att "Blessed you are!" - för att uttrycka sig som Yoda.
Namaste!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar