tisdag 29 december 2015

Årets sista dag(ar)!

2015 flämtar som den döende dandyn i målningen av Dardel, åttan är snart avslutad, tillika ältandet i de eviga cirklarna.

Vid en snabb tillbakablick är vi många som tycker att året och tiden har gått fort, men samtidigt,
har det egentligen hänt något?
Många av de jag kommit i kontakt med under året och speciellt nu i juletider anser inte det,
många står vid ett vägskäl, mitt i "åttan" så att säga och anser att båda cirklarna är lika bra.
Hur väljer man då?

Man väntar...
Man väntar på att Getens år skall vandra ut och Apans år skall börja.
"Hmm, glömde inte du nåt nu?" säger den observante och bläddrar i kalendern "Apans år? Det kinesiska nyåret är väl ändå inte förrän runt månadsskiftet Januari - Februari?"
Nejdå, jag glömde inte.  Jag menade egentligen vänta till den 8/2, det är då det drar igång på allvar, 2016 och Apans år, tom Eld apans år.

2016 är ett nians år, 2+1+6 =9, enklaste möjliga matematik.
En nia är en avslutare men också en idealist, miljömedveten och med en djup önskan om rättvisa för alla, balans och en stor portion osjälviskhet. 
2016 kommer att komma in med några dagar av "nyhetens behag", året är ju ändå "fött" och därmed en energiförändring.  Skall man vara krass kan man säga att själva "värkarbetet" började nu den 26-27/12 då Uranus vände och började gå i sk direkt bana.
Den stora uppvaknaren vände sitt ansikte emot oss och sa: Detta har du kommit fram till. 

Den energin bär oss de sista dagarna under 2015 men det aktiverar också det numera ökända T-korset mellan Pluto och Uranus, förvisso inte helt men det ligger med, påverkar, helt fram till i Februari...
Så året skuttar igång men redan 5/1 går Merkurius in i sin retrograd, med betoning på RE, alltså året börjar med tillbakablick - vad sa jag nu? Vad tänkte jag? 
Allt som på engelska börjar på RE fungerar fint under den här perioden - reevaluate, redecorate, relocate, re.. Denna aspekt ligger inne mellan 5-25/1, med en liten tid innan och en liten tid efter som kallas "skugga".

Vi har en nymåne direkt vid årets början, närmare bestämt den 9/1, en nymåne i Stenbocken.
Vad innebär då den? Stenbocken är känd för sin struktur, sitt tålamod, sitt hårda arbete och framförallt, sina medvetna handlingar. Så, uppmaningen från denna måne blir också - skapa en hållbar plan där Agerande/ACTION står som första punkt.
Du behöver fundera över hur och på vilket sätt du vill ta dig emot dina nya mål, årets mål eller tom dina livsmål.
Eller som Elizabeth Gilbert så fint uttryckte det häromdagen:
"Stop wearing your wishbone where your backbone ought to be!" 

Efter denna lite "hoppiga" start, med tillbakablickar och funderingar, kommer 2016 igång på allvar och enligt alla duktiga astrologer och förståsigpåare blir detta sedan ett år med mindre motstånd och mera flyt. Inga planeter i sk fasta tecken.
Apan gillar när det händer saker, de är utåtriktade, vitala (intresserade av hälsa), intellektuella men självfallet, kan de också vara klåfingriga, överse saker i sitt snabba tempo osv... 
Därmed är i vart fall jag beredd på ytterligare ett snabbt år men ett år med mycket mera agerande och utåtvändhet än tidigare.. Det känns lite skönt.

Man skall inte glömma att detta är generella aspekter...Ingens väg är den andras lik.
Men jag tycker det är skönt att se på de stora dragen ibland, fundera över vad vi delar, vi människobarn, eftersom individualiteten och de personliga är min vardag.
Kanske för att det ger mig en känsla av tillhörighet? 

Personligen ser jag också fram emot 2016 och att få leva i en tid där paradigmskiftet är så tydligt,
en tid som kräver mod, flexibilitet och förståelse men som också ger så ofantligt mycket.
Jag tänker mig att också sätta en mer personlig blogg på pränt, en blogg som avslutar året, låt oss hoppas jag får det till.
Ta vara på de sista skävlvande dagarnas energi och du...

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Namaste

















 

 






  








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar