fredag 25 december 2015

Juldagens himmel

Juldag och fullmåne!
Det är inte så ofta det sammanfaller men just i år har vi nöjet att njuta båda två, dessutom är vi
fortfarande i energierna efter vintersolståndet. Energierna har ju en tendens att hänga i. 

Fullmånen infaller kl 12.11 i Kräftans tecken. Här är månen mycket bekväm då den normalt sett styr detta tecken och Kräftan handlar om hemmet, vännerna, familjen (brösten och magen - på kroppen).

Det går inte att ha en fullmåne i Kräftan utan att tänka på "näring/närande" - vad är näring för din själ? PÅ vilket sätt spelar familjen en roll i detta? Och du, vem är familjen? 
En del av fullmåne i Kräftan kan handla om att fundera över just det, vem vill jag skall vara en del av min familj? Blod eller vald familj? Både och? Hur skall mixen se ut?

Eftersom Solen står i Stenbocken vid fullmånen och Stenbocken handlar om plikt, ansvar, vår dagliga arbete, ja, tom makten/staten så kommer det också att komma frågor gällande kärlekens art.
Full av villkor eller villkorslöst? Vem ger mig vad och varför? 
Vart och på vem vill jag lägga min tid? Hur mycket på jobbet? Hur mycket på familjen? 

Denna fullmåne gör också en trigon, en sort mjukare spänning till en asteroid som heter Juno, Juno befinner sig för ögonblicket i Skorpionen och Juno handlar också om relationer, främst då äktenskap.
Ni som följt med en stund gällande astrologin vet att Skorpionen är passionerad, djup och intensiv, så vi talar knappast om "någon mellanmjölk här". Nej, det handlar om att använda energierna rätt, våga gå på djupet gällande den närmsta av relationer och då kan den blomma upp med ordentlig passion under dessa juldagar.
Kommer den här energin in lite snett kan det bli gnabb och gnäll, oförlösta känslor så pröva att skapa tid och utrymme även för kärleken (mitt i julsoppan).
Goddess of Asteroids

Månen gör också en fin trigon (samma spänning) till Neptunus i Fiskarna vilket ger oss lite tid för återhämtning, vila och eftertänksamhet.
Det har varit sparsmakat med den varan under hösten så varsågod, fyll på.
Månen, Neptunus och Juno gör också en stor trigon - det i sig själv innebär tre gånger vatten.
Vatten, rent symboliskt, handlar om känslor/känslolivet och skulle jag rekommendera något gällande detta så vore det - meditera. Se inåt. Lyssna inåt. Känn inåt.
Det finns möjligheter till det djupa, det ljuva, det vackra men också det sanna i just den här energin.

För att ge extra "krydda" till juldagarna ligger också en fin trigon mellan Jupiter och Merkurius, dessa två gör också en sextil (en ändå mjukare spänning) till Venus.
Nu suckar någon i lättnad och ja, detta är bra, denna aspekt bäddar för bra samtal, fin kommunikation, glada skratt, lyckade förhandlingar, generositet men bäddar också för förmågan att ta emot.
Helt perfekt för en julhelg och för den härliga fullmånen i Kräftan.

Den 26/12 "vänder" Uranus sin bana och börjar gå direkt igen dvs framåt. Uranus har backat sig över himlavalvet sedan 26/7 och denna vändning aktiverar det berömda T-korset med Pluto igen.
Det är en kraftfull, lite våldsam aspekt och dessa två planeterna ligger bara någon grad från varandra under Januari och Februari så det räknas helt klart in.

Vad sker då när Uranus går "framåt igen"? Tja, planeten räknas ju som "den stora uppväckaren" så det kan hända att sådant du gått och lurat på under hösten plötsligt (Uranus adelsmärke) hoppar fram i ljuset, blir synligt för alla.

Använd de positiva aspekterna som finns just nu till att njuta det som är kvar av julhelgen.
Gör en månritual, släpp det gamla, framförallt gällande, närande (själv och andra) samt familj/nära vänner.  Kliv lite ut ur stöket och böket, leta efter lugn. Finn en vrå att meditera i.
Läs en god bok!  Älska dig själv, stråla sedan emot andra.

Live with passion & as always, Blessed you are!
Love & JOY


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar