söndag 11 september 2016

"Eclipse season"

Tusen tack till Er som läser och ger feedback!

Catharina ställde mig häromdagen frågan på mail - vad är "eclipse season"?
Som en del astrologer snackar om och som jag nämnt vid några tillfällen då jag skrivit om mån eller solförmörkelser här.

Kära vänner, jag är ingen astrolog, jag är "på hobby nivå" inom astrologi men jag tycker det är sjukt kul så därför skriver jag om detta här. Så, ta det för vad det är, dvs min begränsade kunskap men jag delar gärna med mig om vad jag vet om eclipser inom astrologin.

Som du kanske noterat tidigare & kommer att märka denna månad, eclipserna kommer i par och de sammanfaller med nymåne respektive fullmåne.
Denna månad hade vi en sk Solar New Moon eclips den 1 September och den inföll 9 grader in i Jungfruns tecken.  Den 16 September är det så dags för den "tillhörande" (Fullmoon) Lunar Eclipse i Fiskarnas tecken.
Den observante (eller vane) har nu upptäckt att dessa tecken är i axel med varandra, dvs de är varandras motpol och med 6 månaders mellanrum i zodiaken och det är helt riktigt, det är precis så det alltid är.   De uppkommer alltså, dessa eclipser, alltid i familjerna på samma axel,  Fiskarna- Jungfrun,  Väduren - Vågen osv.


Men det är inte bara så att en "familj"(de två tecken som berörs) kommer upp en gång, som mån och solförmörkelse, nej, de återkommer vid vår resp höst eclipser under en period av 18-24 månader innan de bryts av av nästa familj.  Detta ger möjligheten för de tecken som berörs att hinna ta till sig energi uppgraderingen på flera olika nivåer/frekvenser. Så får de två tecken en paus på 7-8 år innan de skall "in i eclips svängen igen".
Eller rättare sagt, DU får ta dig en paus från eclips svängen! MEN som alltid, inom astrologin anser man att eclipserna är väldigt viktiga för dig. De skapar vitalitet, de ger dig inspiration och de är dramatisk verktyg från universum, wild cards och vi skall absolut använda dem.
Skämtsamt säger man att detta är "nymåne på steroider" resp " fullmåne på steroider", alltså samma som en nymånes styrka eller en fullmånes styrka gånger TRE.
Då faller det sig rätt naturligt att vi diskuterar "livshändelser", något som slutar, något nytt som tar vid.  Det du oftast hör talas om är de händelser som inträffat snabbt och till synes, tillfälligt och sedan finns det ingen väg tillbaka, gärna händelser som verkar komma helt ur det "blå"(som du inte kunde ana).
Avsaknad av vägen tillbaka är en karaktäristika och några astrologer hävdar tom att man inte ens skall försöka att reversera något som skett under en eclips.
Minns dock, det behöver inte vara tillfälligt/snabbt, eclipser ligger aktiva upp till 6 månader efter att de inträffat - hur skulle de annars få till alla dessa djupgående frekvensändringar?

En annan "specialitet" med eclipserna är att det har en tendens att liksom "snabba upp tiden", ting du har räknat med skall ske om några år, eller senare, eller kanske inte alls, står plötsligt utanför din dörr och ringer på. Tidtabeller ändrar sig alltså, medan du blinkar.
Eclipser är "upplysare", de kastar ljus på sådant du inte velat se/inte kunnat se/ inte trodde du behövde se osv.   Känslan brukar vara att en pusselbit fallit ner från himlen, rakt ner i din hand och du får en insikt som du aldrig visste att du saknat tidigare.

Fulmåne eclipser handlar om känslomässiga saker, personer, och verkar oftast beröra kvinnliga kontakter/släktingar osv. Solen handlar om de manliga kontakterna och saker i livet i stort MEN som alltid, titta vart den infaller i din karta, vilket hus och ev planeter som finns där.
Spänningsaspekterna, alltså spänningar emot andra delar av kartan, kanske du behöver hjälp med att tolka så ta då hjälp av en bra astrolog.

Passa extra på din hälsa, om eclipsen infaller inom radien 5 dagar före/efter din födelsedag eller i 180 grader motpol till din födelsedag... Alltså, när du typ är 26 och ett halvt år, då är ju eclipsen mitt emot din födelsedag på kartan.
Undvik att ställa ultimatum på saker/folk/händelser eller skapa "stora vågor" runt dig själv i "eclips season".  Du får/kan responderar på allt som kommer emot dig/till dig från andra MEN undvik att starta upp något själv. Tänk på risken att det kanske inte går att gå tillbaka på senare eller det skapar sånt du inte tänkt dig.

Är du född i ett vattentecken t ex kräftan, ja, då är eclipsen som nu kommer i Fiskarna något som kommer dig till gagn. Så är det alltid, är eclipsen i ditt element men inte i ditt tecken, ja, då kan det vara till din fördel. Men kolla alltid din karta i första hand.

Eclipser är jättespännande och det finns massor, massor av information.
Själv återkommer jag strax med en blogg om denna kommande eclips i Fiskarnas tecken men innan dess, ladda ner din karta eller kolla vad som finns i Fiskarnas tecken.
Ha en strålande start på veckan!
Live with Passion & as always, Blessed you are!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar