torsdag 15 september 2016

Fullmånen i Fiskarna & lunar eclips.

24 grader i Fiskarna har Sambian symbolen:
" The tiny Island appear lost in the broad ocean but its happy inhabitants has created a world of their own!"

De flesta tolkar denna symbol, denna grad, som att till trots för vad som pågår runt om oss i världen behöver vi hålla fast vid vår egen inre kompass, vår becon, men också vår egen jordstjärna (kopplingen/jordningen). Att vi känner in och samtalar med vår själ.

Denna fullmåne inkluderar alltså en eclips, se min tidigare blogg om eclips season.
Detta leder till, enligt astrologin, att fullmånens effekt på oss människor förstärks och kallas lite skämtsamt "en fullmåne på steroider".
Själva månen infaller 24 grader in i Fiskarnas tecken och hos oss sker detta  kl 21.05 på kvällen den 16/9.

Som alltid vid fullmåne står Solen & månen mitt emot varandra, alltså Solen i Jungfrun, Månen i Fiskarna.  Solen i Jungfrun handlar mycket om det vardagliga men också om detaljerna, det lilla, om att göra listor, om att se "the devil in the details" och mycket mer.
Fiskarna handlar om "allt runt omkring detaljerna", allomfattande, allt och alla, rymd, det stora.
Solen och månen gör en kvadratur till Mars i Skytten... Vilket lägger ytterligare kol på elden.
Därav "hög spänningen" som många går omkring med just nu, det gnistrar och blixtrar lite här och var och just detta är nog det vi kanske skall hålla ett öga på just nu.

Månen gör oss "hudlösa", i Fiskarna är vi ändå mer hudlösa (fiskar har fjäll ;-), nej, jag skojar med ord men underströmmen är allvarlig.
Mars i Skytten vill samtidigt att vi skall vara sanningsenliga, vara spirituella krigare och inte vika ner oss men skall det ske så måste kanske något stryka på foten?  Vad skall det släppas på hos dig?
Se i kartan vilket hus det påverkar MEN minns också att en eclips kan påverka lite vad som helst, plötsliga, uppsnabbade händelser (igen, se min tidigare blogg om eclipser). 
So, forewarned is forearmed!

Fullmåne handlar ALLTID om SLÄPP och detta är en måne på steroider så knock yourself out!
Vi har även Chiron i konjunktion till denna måne, Chiron är "den sårade healern" och när man talar om Chiron så talar man ofta om det existentiella såret, det djupa, det som gör så ont att man nästan inte vill gå dit (någonsin). Även denna talar om släpp, släpp av olika typer av smärta tillika om förlåtelse.  Inte den typen av förlåtelse som avkrävs, nej, den typen av förlåtelse som man ger andra för att själv få frid eller att man faktiskt släpper och förlåter sig själv.

Alla de aspekterna jag talar om här (och några till) ligger alla i de sk rörliga/mutable signs.
Det betyder i grunden att "ingenting här är satt i sten", det kan bli vad som helst (nästintill).
När jag ser kartan tänker jag på känslan man ibland har när man står långt ute i havet och så ser man vågen komma, den man bara inte kan komma undan, det är bara att ta ett djupt andetag, låta sig sköljas över och så flyta med, gå med flödet.

Ta hand om dig själv, praktisera "extreme self care" nu och ett tag framöver, det är en extremt stark dragning/split mellan Yin & Yang just nu. Håll i dig själv.   Lyssna inåt, våga vara tyst - mycket information kommer fram nu.  Jupiter står nämligen också i konjunktion till det sk Super galatic center, 1-2 graden av Vågen, mao kosmisk info kommer in.  Sätt på din inre mottagare, meditera, var mindfull, gå ut i naturen (Mars i Skytten).

17/9 - typ direkt efter (eller under) eller hur du nu vill räkna, har vi Mars och Uranus i en sk trine, Mars bidrar med action, Uranus ger överraskningen, uppvaknandet.
Kanske gör du något ovanlig/får ett ryck och ditt agerande bringar frukter du aldrig ens kunnat drömma om...

Se på din karta! Vad händer? 
Gör din fullmåne ritual! Gör plats för det nya, släpp det gamla, släpp även det som du inte ens vet hur du skall bli av med, be om hjälp till detta!
Ha en strålande, upplysande och vild eclips Fredag kväll! Vilket Fredagsmys!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
LOVE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar