lördag 17 september 2016

Livets "savasana".

Jag går inte längre på yogakurser, jag har gjort. 
Min egen bild från igår kväll
Jag går heller inte på något speciellt yoga institut då mitt gym hyr in duktiga instruktörer från just dessa yoga palats och jag får, så att säga, två till priset av ett.

Däremot väljer jag klass och lärare noga, ty när jag går på yoga så går jag inte för att "svettas", jag går för att utföra yoga (och svettas jag så är det en bonus eller en biverkning).

Min favoritlärare är huvudlärare och ägare av sin egen yoga studio och utbildad i ayurveda.
Han vill verkligen att alla skall få med sig mesta möjliga av klasserna, visar alltid flera varianter, rör sig runt i klassrummet och hjälper till.
Innan vi går till vila, savasana, påminner han varje gång om vikten av att låta energierna sätta sig, om att låta den nya vibrationen komma till sin rätt. 

DETTA är VIKTIGT! Att låta den nya vibrationen sätta sig!
Det gäller på yogan, det gäller efter meditation, det gäller när man skall bryta en vana och ja, jag skulle kunna fortsätta men du kan fylla i listan själv.
När du ändra frekvens, medvetet eller omedvetet, ge dig själv en stund att låta energierna sätta sig på.
Var snäll emot dig själv! Samma typ av selfcare som jag skrev om i den tidigare bloggen.

Varje klass är en sak säker eller egentligen två, det är alltid någon som tävlar om "vem som blir svettigast" och det är ALLTID någon (eller flera) som går under savasana...
Vi kan inte detta i samhället, vi har inte fått lära oss detta.

När vi genomför rensningar och stora släpp såsom igår, vi gjorde fullmåneritual med tillhörande släpp, ja, då tar det tid att genomföra den efterföljande "savasana".
Påverkan av månen, påverkan av eclipsen, påverkan av det inre arbetet - ge det tid!
Ge det tid att sätta sig! Det är tillåtet.

Go with the flow. Mitt löpspår..
Många är de som behöver veta att det är tillåtet. HÄR, du har min tillåtelse! (Om det hjälper)

Vi tycker det är jättegulligt med citat och historier, t ex den om indianen som satte sig ner och vänta in sin själ. Vi ler, vi nickar förnumstigt och ja,ja,ja, men sen då?
Walk the talk - det var det denna fullmåne handlade om, Mars i Skytten.

Jag vet att det inte alltid är lätt att få till, livet står där och bankar på men det är så lätt att tappa flow och rytm utan denna livets återkommande "savasana".
Vid/I fullt medvetande men totalt avslappnad och nollställd - det betyder egentligen savasana, att fånga upp skeende, se på det, observera utan att deltaga eller ta ställning.



Själv har jag tillbringat stora delar av dagen/kvällen igår i detta tillstånd och jag fortsätter även under morgondagen, allra minst, kanske längre... Låter kroppen leda en stund och låter tanken stilla stå.
Ha en härlig fortsättning på helgen. Var snäll emot dig själv.
Live with passion & as always, Blessed you are!  
LOVE

"How the light gets in" - Peterskyrkan, Rom 2015



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar