fredag 6 augusti 2010

Så fungerar min blogg!

Bloggar används på många olika sätt, som dagböcker, reseskildringar, kommentarer, för att familj och vänner på fjärran ort skall kunna följa vad som sker på hemmafronten, ja, användningsområdena är många.
Jag använder min blogg som ett arbetsredskap! De flesta av mina läsare är intresserade av psykologi, existentiella frågor precis som jag..

Bloggandet har svagheter. Den fungerar precis som sms. Det saknas plats att skriva “allt”!!! Det är I sin ordning, jag vill inte ha in “allt” I bloggen! Det är oftast DELAR av skeenden som jag vill belysa, fragment av helheten som man ser lite närmare på.
Vill man skriva en roman, förklara allt, ja, då är bloggen fel forum.

Bloggen är privat men samtidigt “offentlig” dvs den ligger på ett offentligt ställe MEN de som hittar till bloggen är oftast kunder/likasinnande/vänner..
Att hitta min blogg utan en hint från någon är rätt omöjligt eftersom den inte är kopplat till mitt namn, mitt firmanamn eller mitt yrke.
Trots detta försöker jag hålla informationen så konfidentiell så möjlig, undviker namn förutom på mig, mina barn. De andra jag valt att namnge har jag först frågat om jag får lov till detta.

ALLT annat jag skriver om är såsom “karikatyrer” dvs DELAR av personer, skeenden och vem som helst skall kunna känna igen sig.. Detta är min mening och gjort med vett och vilja! Det är på detta sättet som bloggen fungerar som arbetsredskap.
Mina läsare vill läsa om psykologiska skeenden som de kan fundera över och sedan arbeta med på sin egen kant, på det sätt som de behöver.
Detta är det grundläggande som man måste förstå när man läser min blogg..
Att man kan känna igen sig I de flesta historier för det är delar av oss alla, mänskliga drag – detta är psykologins grundstenar. Att se på våra likheter, arbeta med detta samt såklart försöka leva med de olikheter som är nära och personliga.

Tycker du att du känner igen dig? Bra, det är mycket troligt att det är så!
Men det är inte personligt!! Det som står i bloggen är INTE DU!
Det är delar som du delar med andra och du är MYCKET, MYCKET mer än just det som jag belyser i bloggen. Du är en hel, komplex människa!
Du får inte plats mellan bloggens korta kapitel.. jag eller mina läsare har heller inget intresse av detta. Det får bara skeenden, skeenden som andra kan ha nytta av.

Jag använder mig i bloggen av författarens rätt till att skriva vad han/hon vill på det sätt som jag anser är mest brukbart för mig och de som läser/tänker som jag.
Sårar eller förolämpar min blogg dig? Då är jag den första att beklaga att jag inte har lyckats förklara ovanstående och jag kan igen försäkra – det var inte personligt!!
Det är min blogg bara om du är nämnd med namn och då vet du om det innan.
Du får helt enkelt lov att bruka din frihet – att låta bli att läsa just min blogg.

Jag kommer nämligen att fortsätta skriva, skriva om det jag tycker är intressant och då är bloggen ett fantastiskt arbetsredskap!
Ha en god dag!

1 kommentar:

  1. Jag vill gärna fortsätta att läsa din blogg! :) Skickar dig min e-postadress via FB. *kram*

    SvaraRadera