torsdag 14 juli 2011

Kvällen innan, dagen före.


Jag sitter mitt i det tysta huset och ser mig omkring, kaffet upphällt och egentligen, egentligen borde jag röja, packa, springa, fixa...
Men jag behöver en stund att tömma huvudet!
Huvudet är fullt med bloggar! Fullt av skrift som borde komma ut innan jag ger mig iväg men jag får finna på ett annat sätt att kanalisera ut dem på.

Maken har med datorn, eller? Han kör sista "tokskiftet" på sitt jobb i detta nu, för att vi sedan alla skall kunna få komma iväg emot semestern.
Har han det, med sig datorn alltså, då löser sig det mesta ändå men det var inte riktigt så jag tänkt - att jag skulle skriva på semestern!

Inte heller hade jag tänkt att sitta här, i detta nu med ett helt oröjt hus...
Jag skulle röja igår, vara förberedd, fixa men lillstrumpa ville annorlunda! Hon ville vara med mamma! SITTA med mamma, varken mer eller mindre och då slutar det med att man sitter med henne, BASTA! Annars blir livet nämligen helt outhärdligt.
De vet vad de vill, de små liven.

Vi är inte helt "opackade", i sanningens namn, maken är snudd på klar. Stora tjejen är snudd på klar, mycket är framlagt till den lilla och jag har tvättat och tänkt igenom allt.
Det skall bara ner.. Ner i väskan, upp i takboxen (på en bil som inte ens är här i detta nu), kollas av. Projektet "få iväg familjen på semester" är alltid ett litet aber.
I vart fall tycker jag det. Hjärnan på högvarv, fötterna varma, bilen full - innan alla sitter bältade och klara och då brukar jag slockna istället.

Med ett leende tänker jag tillbaka på tonårens turer till sydligare länder.
Sista minuten biljetter till bullriga hotell, packade på en kvart och i en mindre kabinväska.
Har man pengar, badkläder och i bästa fall, en tandborste så löste sig allt annat eftersom.
Inte riktigt samma stuk på denna resa men det är skönt att saker förändras.
Dags att ta tag i dagen!

Tror inte bloggen tiger stilla i åtta dagar... Det tror jag inte.
Du får väl svänga in och kolla... Om du orkar, om du har lust, om du har dator.
Ha en fin vecka! Det tänker vi! KRAM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar