torsdag 29 maj 2014

Superkrafter.

Vad har du för "superkraft"?
Ja, jag ställde frågan. Eller kanske tom vad har du för "superkrafter"? Pluralis.

Alla jag känner har någon form av "superkraft" och, visst, livet blir mycket roligare om man ser det som en superkraft och inte bara som en positiv egenskap, karaktärsstyrka eller annat vuxendravel.
Alla jag känner har en superkraft, en klart lysande stjärna. I vart fall för oss som står och ser på.

G är obrottsligt lojal emot sitt arbete och alla människor som påverkas av hans arbete. Ett fel där tar han som en personlig förolämpning och städar genast upp i problemet.
M har förmågan att få en att känna att man räcker till oavsett vad man gör men samtidigt utvärdera vad som kunde har varit bättre, i en märklig, magisk balans, som bara hon kan klara.
T har superkraften att ingjuta trygghet och tillit till samhället och dess invånare i oss alla. Den stoltaste, starkaste klippan är hon, alltid närvarade för alla.

T-G's superkraft är att vara en "millimeter nisse"vad det gäller allt, utan hans arbete, inga scheman, inga listor, ingen ordning. Härligt.
K har armar långa som en bläckfisk och lika många. Överallt når hon, allt får hon gjort upp till godkänt nivån, ett leende får du på köpet. Vilken superkraft.
J svävar över alla och allt han kommer i kontakt med, skapar ett lugn, en känsla av tillhörighet och närvaro. Du duger, jag duger, vi duger. Vi saknar inget. Peace be with you. Wow!

C lyssnar aktivt, ser på ditt samtalsnystan och upptäcker genast de lösa trådarna, trix, fix med ord och hon har hjälp dig knyta in de lösa trådarna, se ljuset, få med dig erfarenheten. "Jag bara är ju" säger hon storsint. Mmm, typiskt en superkraft. Svinga trollspöet och vips, har hon hjälp dig och alla som berörs.
L får alla att skratta. Vilken ljuvlig superkraft. I livets alla möjliga och omöjliga skiften kan han bringa fram ett leende eller ett tok skratt. Varje gång jag drabbas av hans superkraft så tänker jag alltid om mannen som fick en önskan av Gud och han önskade sig att han alltid skulle ha skrattarna på sin sida. Gud svarade honom inte, han började skratta.  Ljuva gåva.
A har som superkraft att finna det dåliga i allt, den svagaste länken och peka den ut för omgivningen. En rätt tråkig superkraft kan det kännas som men, oj, så många händelser och saker hon har räddat genom att påpeka så att någon hunnit justera innan olyckan var framme på allvar.

A gör ingenting, har inte lust med något, strävar inte efter något. En härlig man att umgås med då man inte längre orkar med livet kiv och liv. Bara få vara, samtala i varandet, vila. Schysst superkraft  och så väl utnyttjad av just honom.
Så, vilken är nu din superkraft? De nära dig? Vad har du lust att göra med dem?

Min superkraft? Tja, det borde andra nog få uttala sig om egentligen.
Jag tror dock att min främsta superkraft är att få till möten, knäppa, sjuka, glada, vansinniga, intressanta, nära, flyktiga, vilda, stilla möten med andra människor. Beröra och beröras i ögonblicket och ut ur ögonblicket ta med sig något.
Det är nog min superkraft, min allra bästa.

Ha en strålande röd Torsdag. Njut av Kristus uppstigande till himlen.
As always, Live with passion & Blessed be!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar