torsdag 23 juni 2016

St Hansafton

Himlen bildar min jord, molnen vandrar och leker som på en impressionistisk tavla.
Det lugna blåa havet är min "himmel", mörkt, stilla och förföriskt...
Jag ligger på bryggan, med skuldrorna på bryggkanten, nacken böjd fullt bakåt så att huvudet hänger fritt och vatten hälls över mitt tredje öga, ner över håret och landar i det stilla havet.
Allt enligt god Ayurveda tradition, Shirodhara, för avslappning, rening, regenerering. 

Aktivt arbete på min skada, alltifrån sjukgymnasten med nålar, via egen träning & kostomläggning börjar ge resultat och jag inser att detta är faktiskt det jag skrev om i fullmåne bloggen, gamla saker som kommer tillbaka.
 Ett gammalt, envist men inte särskilt smärtsamt problem aktiveras, kommer tillbaka i en ny (mer irriterande form) och jag blir tvungen att gå till botten med hela grejen.
Lustigt att "gå till botten" med något som funnits med som en del av en under nästan 30 år och samtidigt, det har kommit ny forskning, nya verktyg och ny kunskap.
Det släpper, det är på väg bort och i dess svallvågor dyker nya rutiner upp, nya vägar.

Att byta till vegetarisk kost var, förvånande nog, jätteenkelt.
Kanske för att beslutet egentligen legat färdigt en god stund, jag har vetat men bara inte fått "ändalykten ur den berömda vagnen". Lite smärta, lite olust i kroppen och ett gammalt hederligt "nu jävlar" och så var saken biff.  Eller vänta lite... Så var saken... Morot!
Nyhetens behag har lagt sig, det kräver en del planering då jag inte är van ännu men detta till trots, undrar jag varför jag inte gjorde detta tidigare. Mycket tidigare.

Mitt i virrvarret dök också min nya mentor upp.. Ja, vet inte hur du tänker men jag har olika mentorer för olika delar av mig. Vissa består under längre perioder och täcker stora områden, andra kommer och går, gör sitt "special fält" och försvinner sedan.
Det jag har saknat en stund är en andlig mentor, någon som tänker som jag men som ändå kan föra mig vidare och pga hur viktigt valet har känts så har processen varit lång.
NU är hon här och jag är barnet på julafton, vad finns i paketen och vart tar vägen mig?

Arbetsmässigt ifrågasätts jag av norska regler och lagar..
Oljorna är stoppade, får inte tillträde i landet, ja, inte pga av sin farlighet. Någon frågade mig om det var "knark produkter" i dem..;-) Nej, de stoppas för att de "skrämmer" samhället, de är okontrollerbara, otestade och kommer från länder man vet lite om.
Månad efter månad pågår denna cirkus och det senaste budet är att de "eventuellt" är klara i September. Till nästa år går mina homeopatmedel samma väg, restriktioner, förbud, stopp.

Det är irriterande men jag förstår budskapen, det är alltid bra att få bekänna färg, se på andra alternativ och ta sig runt. Det är det jag måste göra nu, gå dit vägen leder mig.
Min vän som häller vattnet på min panna smeker min kind, avslutar behandlingen och jag kan vända världen rätt igen. Nytt perspektiv.

Det är lättare att nära sig själv nu när Solen gått in i Kräftan men ge ändå dig själv den påminnelsen..
Ta hand om dig själv. Det ÄR viktigt, extra viktigt i den tiden vi är i nu.
Använd dig av ljuset, lägg planer för vad som sker när Mars går direkt igen, först nu 29/6 och så i Augusti när han är tillbaka i sitt startläge (där retrograden började).

Ha en riktigt God Midsommar, kära svenskar, njut och må väl!
Vi skall tända St Hans bål ikväll och se natten bli dag. (Och så fick vi med två kända svenska sommarvisor, lite i marginalen sådär, hehehehe).
Live with Passion & as always, Blessed you are!
LOVE, Maud 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar