söndag 19 juni 2016

Sommarsolstånd & Fullmåne..

Hej och hååå, vad dagarna rinner iväg!

Tillbringade delar av veckan längre norrut och fascinerades av ljuset.
Här på Østlandet i Norge har vi alltid någon timme av grådaskigt mörker mitt i natten, sommaren till trots, men en kort resa norrut ger ett härligt tillskott av klara nätter.
Jag tappar intresset för att sova, vill utnyttja tiden, se på fåglarna, vandra runt i skogen och lyssna på nattens ljud och slöjan mellan världarna är extremt tunn.

Sommarsolståndet ligger om hörnet, Tisdagen den 21/6 kl 00:34, om man vill vara exakt, och det vill man! Detta är årets ljusaste dygn men också den tidpunkt då Solen lämnar Tvillingarnas tecken och går in i Kräftan.
Just i år får denna transit extra mycket kraft då den ligger ca 12 timmar efter en härlig Fullmåne.

Den 20/6 kl 13:05 har vi en fullmåne i Skyttens tecken, detta är fullmåne nummer 2 i Skytten, den första ägde rum i slutet av Maj (se tidigare blogg) och denna sker nu i de sista skälvande graderna av Skytten, 29 grader. 

Drar ni den klassiska "+-5 grader" runt denna fullmåne och Sol, ja, då inser ni snabbt att denna fullmåne påverkar både Skytten & Stenbocken samt att Solen påverkar både Tvillingarna & Kräftan.   Se noggrant efter i ditt egen horoskop - vart infaller detta? Planeter där?
I vilket hus?  Spänningsaspekter?

29 grader - ja, jag måste "tjata" lite om detta för jag tycker det är spännande.
Denna 29 graden kallas "anaretic" degree, med andra ord, ett "kritiskt", laddat gradtal...
Lite förenklat kan man tänka sig att varje gradtal i tecknet innehåller någon form av läxa, eller typ kapitlen i en bok, när man sen kommer till det allra sista kapitlet, ja, då får man en koncentrerad version/summering av alltsammans.  Det är HÄR denna fullmåne inträffar..
Dessutom är graderna 27-29 i Skytten tecken utpekade som de grader som kallas "Our galatic center", den rotations punkt runt vilken Vintergatan snurrar. En sorts energipunkt/Magnetiskt centrum.


Exakt vad detta innebär är såklart individuellt och du skall se på det utifrån din karta men det finns en tendens att "behöva titta bakåt" på de erfarenheter man varit igenom (gällande de hus som är aktuellt för dig). Samtidigt finns en otrolig dragningskraft i att "släppa allt och gå framåt"...
Mitt råd blir, pröva att göra både och. Se igenom din "summering" och gå sedan framåt.

Fullmånen i Skytten är annars en glad, sällskaplig fullmåne, en som passar helt utmärkt till midsommarfirande (för alla er lyckligt lottade svenskar), till umgänge, till semester, till gränsöverskridande och till önskan om nya intryck.
Den här rastlösa delen kommer att vara starkare nu än den fullmåne som var i Maj så håll i hatten eller njut fartens tjusning.

Stor korset är fortfarande aktiverat på himlen och känns mer från runt den 20 - 25 juni, splittrade energier, svängningar hit och dit så ta ut din "små grodorna" till fullo runt midsommarstången.
"Än slank han hit, och än slank han dit... och än slank han ner i diket!"
Känslan är att allt händer på samma gång, samtidigt som det inte händer ett dugg. Men det sista är en illusion (såklart)...

Clarissa förklarar detta skeende på ett underbart sätt:
“It is important to realize that the feeling of slowing down is only illusion, not unlike a speeding train creating the appearance of other fast moving trains moving backward.
Remember this as you’re feeling nothing is happening…that very soon the illusion will dissipate and we’ll be whiplashed by the realization that we were accelerating all along." 

Engelskan till trots så hoppas jag du får med dig den, då den är en av de bästa förklaringarna av skeendet som pågår just nu.
Idéer och ideal - ligger i fokus - vart är du kallad? Vad vill du göra med ditt liv?
Skytten uppmanar alltid till att växa, lära, hålla i hopp och framtidstro. 
Stanna i ditt hjärta, lyssna till ditt hjärta, hjärtandas och låt det tala!  Det är viktigare än att låta intellektet styra i dessa dagar.

Skall du göra Månritual eller annat "magiskt arbete"?
Då rekommenderar jag Söndagen eller tidigt på Måndagen, pga detta gradtal. Den "sticker" snabbt iväg, denna fullmåne, lite som en ballong som spricker. Därför är det bättre att ta vara på energierna i den uppbyggande fasen istället för när det ebbar ut.  Å andra sidan sätt, då kan du ta tag i dina ritualer vid sommarsolståndet istället. Tillfällen saknas inte i denna magiska tid!

Ha en strålande midsommartid, fullmånetid, sommarsolstånd och kanske, semester, lata dagar eller djupaste introspektion... Vad du än gör, LIVE with Passion!
Massa kärlek,  M







 

1 kommentar:

  1. Ja vad säger man....
    Tack för bra blogg i vanlig ordning. Intressant (precis som allt annat) det om tiden som rör sig fast vi inte ser det.
    Kram

    SvaraRadera