torsdag 2 juni 2016

Troll i rutschkanan.

Oj, hjälp vad tiden flyr!
Kan inte säga att den flyr när man har "roligt" för allt har inte varit "roligt" på slutet.
All gammal energi som vispar i eten nu, tar med sig både gammalt och nytt upp till ytan och kokar soppa på dem.
 Just i denna soppan är det svårt att se vad som är vad. Vad är gammalt? Vad är nytt?
Vad är viktigt respektive rädsla (en spegling av dåtiden)?

När jag tänker på livet så ser jag en gammaldags sängfjäder framför mig, du vet en sån där spiral som satt i resårsängar förr (numera inbyggda). Jag ser dessa ty för mig är livet uppbyggt av cykler, ting går i spiral och teman återkommer då och då, om än i ny tappning.
Vi får ta tag i en del av det, så går det ett tag, så kommer samma tema igen fast men en liten tvist.
Visst känner du igen dig?

För mig personligen har denna period piskat upp ett gammalt fysiskt problem, ordentligt, ja, faktiskt så till den milda grad att det gjort mig både orolig och begränsad. Tid att djupdyka men samtidigt, respektera! Signaler kommer inte för intet...
Besök hos läkare, vänta på röntgen, genomföra MR (magnet röntgen), vänta på svar, vänta på tid hos andra specialister, inse att annat måste göras osv.  Puh, en lång lista av ting som triggas i denna tiden.

Tillbaka i denna vevan kom då också känslor, funderingar från en mycket svunnen tid.
Det var tid för "picknick med cancertrollet igen"...
Jodå, vi känner varandra väl sedan nästan trettio år, vi har jubileum nästa år i Augusti men nu kände han sig lite ensam därinne i glömskans mörker.  Så, ut med honom i solen.
Det blev inte så långvarigt denna gången, några sessioner med te och scones, några diskussioner om vad jag tror och tänker runt livet, vad jag tänker om hans tillblivelse i mitt sinne och i mina känslor.

Jag vet jag har skrivit om honom förr men denna gången tog vi ytterligare en omgång av spiralen innan han kröp in där han kom ifrån, ty han är en del av mig och numera är det helt ok.
Denna gången efterlämnade han sig en tydlig ström av tacksamhet, tacksamhet för att han påminner mig om livets skörhet, att ta vara på det jag har och känna in vad som är viktigt vidare.
Vad bär det av sedan?

 Hela denna "personliga resa", eller utflykt, eller rensning sammanfaller ju med dessa retrograd planeterna, något jag också skrivit om, och det har gett mig tröst, det har jag använt mig av.

Andlighet och spiritualitet skall vara det för mig, användbart, hands on, och detta gav mig kraft att se nödvändigheten i det jag gjorde men också möjlighet att se vad som är sanning kontra illusion.

Tillika sammanföll delar av det med Hay House world summit där ovanligt många av föreläsarna talade om nödvändigheten av att ha en så kallad "Spiritual practise" att hålla sig i under dessa energimässigt turbulenta dagar!  Det är också en mycket fin påminnelse!
Vi har klivit in i Juni, den mest turbulenta delen av året, om man ser på stjärnhimlen och vi är inne i det stora året av "rening, rensning och förberedelser" (inför 2020).

Har du en daglig andlig rutin? Så att du återkommer till dig själv, ditt andliga team varje dag, så att de vet hur de skall nå dig när bruset från världen blir för högt...
Själv gjorde jag en rensning där när jag fick påminnelsen, tänkte igenom vad jag gör, vad jag behöver, vad jag vill ändra på osv. Det har gjort gott! Lite som att ge nya löften till sig själv samt plocka upp energierna ytterligare en snäpp...

Jag kommer att återkomma till cirklarna snart, till mina "sängfjädrar", så håll i dig!
Tillika kommer det en blogg om den halvt galna konstellation som strax bebor vår astro himmel samt såklart, den härliga nymånen i Tvillingarna som kommer nu på Söndag.
Du är väl klar på/över din riktning inför nästa halvår? ;-)

Ha en strålande dag! Eller som jag hörde häromdagen  "Carpe momentum", fånga varje ögonblick.
DET låter tom bättre än Carpe Diem...
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & JOY,    Maud


2 kommentarer: