lördag 4 juni 2016

Nymåne och mer därtill.

Att sammanfatta läget på den astrologiska himlen ÄR som att spå väder, håll detta i minnet då du läser min blogg.

Ta också med dig att alla astrologer och intresserade har "sin egen sanning", sina preferenser om vad de gillar att tala om, vad de ser, vad de fokuserar på. Så, i allmänna ordalag blir astrologi ibland lite av en "bedömningssport"!  Tänk på de tre domar i Let's dance! ;-)


Idag, Lördag, är det mörkermåne i Tvillingarnas tecken dvs de sista skälvande timmarna innan nymånen blir till, den ligger liksom i sin fostersäck, i väntan.

Det vanligaste vid mörkermåne är trötthet, fysisk och psykisk, så använd dagen till vila, lugna aktiviteter, kanske bara njut den sol som för tillfället välsignar Norden. 

Men månen kommer också att passera Solen, Venus och Vesta under dagen, det ger en utmaning och en risk, gammal "skåpmat" kan komma upp och inte nödvändigtvis av den trevligaste sort heller.
I sånt fall, använd ditt favoritsätt att släppa på negativ/starkt påverkande energi och ANDAS.
Orkar du? Är det värt det? Har det betydelse?

Plocka fram ditt födelsehoroskop, ta dig en titt. Vart faller denna nymåne?
Du skall leta reda på Tvillingarnas tecken, 14 grader närmare bestämt (+- 3-5 grader åt båda hållen).
Vad ligger där? I vilket hus? Något annat spännande i närheten?
 (Vad husen innebär kan du slå på Google.)

Den 5/6 kl 04.59 har vi alltså denna nymåne i Tvillingarna, på 14 grader.
Chansen till nystart, återigen, till att lägga intentioner och önskningar ut i eten.  Det är här du skall se extra noga efter, vilket område är det viktigt för dig att fokusera på enligt ditt horoskop?
Men allt är tillåtet, använd energierna till det du önskar!


Tyvärr, är det omöjligt att tala om denna nymåne utan att tala om det sk Grand cross in mutable signs som aktiveras samtidigt.
Jag säger "tyvärr" eftersom det är svårt att förklara i en relativt kort blogg samtidigt som mutable betyder växlande, föränderlig. Det är precis det denna energi är - hoppig, den kan dra dig från den ena ytterligheten till den andra. Vill du ha hjälp med detta föreslår jag ett besök hos astrologen.

The Grand cross innebär precis vad det låter som, ett planet ställ på himlen med fyra ytterpunkter som formar ett kors. Solen/Månen/Venus står i Tvillingarna med Saturnus i Skytten (mittemot),
Neptunus står i Fiskarna (sin hemmabana) med Jupiter i Jungfrun (mitt emot).
Dessa fyra hörn har alltså alla spänningsaspekter till varandra men Neptunus, som har hemmabana och som nu långsamt saktar in (blir stationary 13/6)för att "stanna" får extra betydelse pga detta.

Hur hantera detta?  Det är helt omöjligt att separera de två från varandra..
Tvillingen är dock en sprallig, levnadsglad, rörlig (och ibland lite rörig) energi. Merkurius är ju den styrande planeten här så det handlar om kommunikation, tankar, den mentala biten.
Hur kommunicerar du med andra?  Status på ditt halschakra?
Är du medveten om dina tankar? Att tankar skapar din verklighet?

Tankar är elektriska impulser, känslor är magnetiska vågor - kan du få dessa två att skapa samklang och ljuv musik?  Från Mind , genom hals till Heart - denna "världens längsta halvmeter" är den som skall bearbetas NU!
En övning jag kan tänka mig i dessa tider är "själs stolen" som jag skrivit om här tidigare.
Luta dig tillbaka in i själs stolen, pröva observera det som sker med dig/i dig, som om du satt utanför och tittade på. Vad upplever du då?

Ju fler planeter du har i sk fixed signs desto mer behöver du fokusera på att "Go with the flow".
Det ger liten eller ingen mening att försöka kontrollera det som sker nu!
Detta "mutable cross" är en spirituell och mental "uppgradering" för oss alla och ju mer vi håller kvar vid det gamla desto smärtsammare blir det.
Igen, inte för intet att många väljer "Transition Day" i dessa tider.  Därför skall du ta vara på dina energier, din kropp, din själ och dina reserver!

Detta är den mest föränderliga månaden på hela året, även om hela året är ett år av rensning, rening och förändring så flyt med.
Själv ser jag bilden av en båt framför mig, det stormar en del och ligger båten vid bryggan, hårt förtöjd, ja, då slås ned sönder och samman emot den hårda kajen.
Lite ute på redden, där kan den följa vågornas gång, upp, ner, hit och dit men så länge den är följsam är det okej, det funkar.   Se på det så. Förändringen sker oavsett... Vad väljer du?

Jag önskar dig en upplyftande, upplysande helg och som alltid...
Live with Passion & as always, Blessed you are.
Love & Light,  M
GO WITH THE FLOW!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar