fredag 9 november 2012

Titten in i en annan värld..

Igår jobbade jag vardag på mitt extra knäck...
Att jobba vardagar på Posten är en helt annan sak än att jobba helg typ dubbla mängden post och A reklam.. Samt att nu närmare vi oss jul. Det syns också på kuvert, på mängden erbjudanden, på de små presenter som vissa företagare har en tendens att trycka ner i kuvert.

Det är ett glatt gäng med "goa gubbar" som samlas i garaget på morgonen, laddar sina bilar, skrattar lite, klagar lite, drar på sig ställen och drar.. Ut på sin rutt.
Igår var det dock "morgon möte".. Något jag sällan får vara med på så jag lyssnade spänt på de olika teman som togs upp.
Till min förvåning var de mycket upprörda över - kvalitén på pannlampor.

Här måste jag medge att jag log.. på insidan.. Såg framför mig en postman irra fram genom dimman med en andra klassens pannlampa med sin post på armen.
Ja, faktum är att det kanske faktiskt tom syntes på utsidan, min förvåning och min munterhet.
Nåja, alla har vi våra issues tänkte jag och skakade det av mig. Finns liksom annat att tänka på när man är ny på jobb såsom apparater, koder, rätt adress, väglag, listor, nycklar, ja, you name it.

Dryga 8 timmar senare.. Då klockan tickade emot stängningstid, då huvudet värkte som om det innehöll minst ett trumset då flinade jag INTE längre. Jag hade gett min högra hand för en riktigt bra, stark PANNLAMPA. Med posten på ena armen, laddad till max, med mobilens lampa i andra försökte jag med kuverten i munnen läsa adressen. Hur det gick?
Svaret är enkelt! Det gick INTE..

Med gråten i halsen prövade jag stå under gatlamporna och visst, det hjälper men man kan inte flytta på postlådorna och leverera utan att se adress och namn, tja, det får man inte.
En vänlig kollegas försiktiga röst i andra ändan fick det att brista, tårarna sprutade...
Ensam under en gatlampa. 

Jag älskar mitt jobb! Det är underbart att vara ute hela dagen, se dagen förändras, tala med underbara människor, fundera på livet, sjunga till radion, stressa, äga min tid...
Nu vet jag också att jobbet förändras med säsongen! En nyttig erfarenhet....

OCH... Nästa gång tar jag med min egen pannlampa!! Ifall den på jobbet är undermålig.
RESPEKT till alla på alla jobb. Vi vet så lite om varandras världar så låt oss vara snälla emot varandra därute!
Ha en god helg! KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar