torsdag 1 november 2012

Livet är en skattkista!

"If you imagine it, you can achieve it, 
if you can dream it, you can become it!"

På mitt skrivbord sedan många år står en pyramid med örnar på och vid pyramidens bas står:
IMAGINE...med stora breda bokstäver och så, på den fjärde sidan denna text ovan.
Det handlar om livs inställning. Det handlar om att skapa "flow"!

I grund och botten tror jag vi alla föds med detta, en inbyggd radar som vi alla följer MEN så "sker livet" och vi kanske tappar delar av den.. Det blir i vart fall inte lika självklart längre.
Man får påminna sig, kanske tom lära om.. Lära att hoppas, slappna av, önska sig, tro på att man skall få osv IGEN och på nytt.

Dock finns det ingen regel utan ett undantag..
Det har glatt mig, det lilla "undantaget"!  Jag har träffat en människa som inte drabbats av denna sjuka som samhället verkar dyvla på oss under uppväxt åren, någon som vandrar runt på denna planet och lever som om livet vore en skattkista! En underbar stor kista med ljuvligheter att bara ÖSA ur...

Det är ingen "foten i kläm jajamensan - människa"! Inte heller en hopplöst babblande idiot.
Nej, det är en balanserad, fungerande människa med en mycket god utbildning, ett bra jobb, en funktionell familj. Kort sagt, en helt vanlig människa men med en helt outstanding attityd.

Blicken möter en, nyfiket, glatt, plirande och den förblir sådan oavsett vad som händer. Kommer det skit, en skopa ovett, rena dumheter tja, då bemöts detta med ett stort brett leende och något avväpnande eller mitt-i-prick men det stannar aldrig. Det löses där och då och sen går personen i fråga vidare.. På nya äventyr, emot bättre jaktmarker. För det finns det nämligen alltid...

Samtalar man så kan man diskutera om vad som är fel men aldrig länge. Denna person hittar alltid något handfast att hålla i, något man kan säga, göra eller bara vara i.. Enkelt, konkret och ibland skrämmande enkelt. Oftast kryddas också denna situation, hur svår den än är med ett skratt, ett bus, en oväntad vinkel.. och då kommer lösningarna.

Uppfostrad av två föräldrar som alltid berättat att allt är möjligt, inget är omöjligt!
Sky is the limit... Stegen verkar oändlig för denna person och jag ser fascinerat på, varje gång lär jag nåt nytt, snappar upp nåt, får med mig ett skratt och en känsla av närvaro.
Lite som att stå emot väggen och mjukt kyssas av den första vårsolen!! 

Jag ser andra bli som jag i denna persons närvaro.. Som en positiv spindelväv som breder ut sig och allt jag vet är att - DET FUNKAR.
Jag vill också bli sådan... En vardags hjälte.

Dags att "drömma lite!"  Sov gott därute och LIVE WITH PASSION!
KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar