söndag 2 juni 2013

Problem med kvalité!

"Om den känslan inte existerade inom dig, hur skulle du känna dig då? Vad skulle du göra?"

Jag kände hur jag spetsade öronen - den frågan är bekant - från en annan tid, en källa som jag lagt lite på hyllan under min pluggtid.

Mannen som fått frågan letar  inom sig, så lyser han upp och lägger ut texten om vad och hur han skulle bete sig då. Hennes ögon ler.
 Hon har gett honom tillbaka kraften, hon har fått honom, med EN mening att se bortom begränsningen som han har accepterat som sin sanning och vidare.
Med varsamma händer leder hon honom vidare - vad av det han just sagt är egentligen möjligt respektive omöjligt? Vad har han undersökt och hur?
Ny förvirring, ärliga svar och en pollett som trillar ner..

Leende vänder jag på klacken. Tack universum för påminnelsen!
Mitt jobb som coach är VIKTIGT och det är jag bra på, egentligen, till vardags..
Varför glömmer jag det? I min "studentkappa" verkar jag tappa en del av min erfarenhet, min identitet och integrering av det ena i det andra har inte varit aktuellt förrän nu.
Orkar inte banna mig själv, ingen poäng i det men när den nya kunskapen nu börjar smälta så måste den in i det gamla - pusslet måste bli en helhet. Den nykläckta akupunktören behöver smälta samman med den erfarna homeopaten, coachen och medmänniskan.
De två måste ingå allians, äktenskap och samarbeta.

"Jag måste göra det jag är bra på! Det jag kan bäst.."sa jag till en arbetskamrat tidigare på dagen.
Han log, nickade, höll med och sa sedan att det var därför han jobbade i posten. Det är det han kan bäst, det system han känner, det sättet han kan ge service till omvärlden på. Och.. Ja, han gör det bra. Han är verkligen bäst på det. Min levande encyklopedi i postens alla vindlingar.

Av allt det vi tror "begränsar oss" är 80% psykologi. 80%..
Resten är ca 15% avsaknad av kunskap i något eller flera viktiga ämnen (vilket begränsar möjligheten att utvärdera) och slutligen knappa 5 % saker "bortom" vår kontroll t ex om en eller annan lag ändras, om regeringen höjer skatten osv.
Det innebär rent krasst att 95% eller strax över KAN vi faktiskt göra något åt!! Påverka.

Först och främst, det vet varje coach, gäller det att identifiera - VAD är det outtalade antagande som jag tror på?  Det som begränsar mig...
Henry Ford sa: "Whether you think you can or you can't, you are right!"
När det outtalade antagandet är funnet så gäller det att ställa den magiska frågan - är detta antagande sant?
Oftast, tyvärr alltför ofta, är det inte sant, inte ens i närheten. Men det kan såklart också vara så att detta behövs undersökas, tas reda på, se på från olika håll innan man kan svara på den frågan.
Det märkliga sker då, såsom med spökena i garderoben, poooff, problemet upplöses ty sanningen framträder när man ser på det från ett annat håll.

Livet kommer alltid att innehålla utmaningar! Det ÄR fakta.
Ju mer vi önskar oss av livet, desto större utmaningar!  Skall det få hindra växt?
Eller skall vi tro att man kan höja sig med utmaningarna?  Såklart!!
Istället för att önska oss en resa genom livet utan utmaningar, bara med smidig seglats över livets hav - kanske vi istället kan önska oss "problem med bättre kvalité"?
Har jag blivit galen? Nejdå, inte mer än vanligt.

Att inte ha kunder är t ex ett problem för många små företag, som leder till sorg, nedläggning osv.
En problem med bättre kvalité är att ha så många kunder att man inte vet hur man skall möta efterfrågan, vart man skall stoppa dem alla.
Visst är det angenämare att tänka på problem nummer två än att stå fast på ettan?
Så, till din bästa vän, till din make/maka, till dig själv - önska dig problem av "bättre kvalité" och kom dig vidare i livet!

Komihåg - livet är ett spirituellt spel! Get going!
Live with passion and Blessed be!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar