fredag 22 maj 2009

Jag- ett hangarfartyg!

Igår vandrade vi omkring på det stora möbelvaruhuset, min älskade och jag.
Varuhuset som vi båda älskar att hata och som vi oftast bara besöker om vi av nöden är tvingade!
Sålunda, igår gick det inte att skjuta upp längre..
Toastolen i den fina lägenheten i Oslo behöver en ny sits. Jodå, du läste rätt, ringen är trasig och som frän hämnd på alla som ändå sätter sig nyper den blixtsnabbt fast huden på lårets insida mellan sig(ringen) och den kalla porslinskanten!
AAAJJJ! Med blåmärken, söndernypt hud och massor av svordomar som följd.
Min make som tänker i förväg samt som är både händig och klok vill inte ha en kvinna sittande på den ringen igen, inte sig själv heller för den delen, därav besöket på varuhuset.

Barnen, ja, vårt och grannens avpoletteras i lekhörnan och jag undrar stillsamt om jag kan "lämna magen där också" dvs Selma. Tjejen ler medlidsamt, nej, tyvärr, de måste vara minst tre! Ajdå, bara att bita ihop och gilla läget.
Det är inte alla som vandrar runt i möbelvaruhuset med en inbyggd brickhylla, min mage har vuxit uppåt så att brösten nästan fått en liten hylla att ligga på.
Jag lägger andra saker där också t ex mat, varje gång jag äter. Alltid fint med matsäck, ni vet väl hur snabbt vi gravida blir hungriga.. Jag bar min väninnas son där för inte så länge sedan, han satt som en kung i en barnstol, otroligt!
Höfterna värker, det har de gjort i en vecka nu och jag har börjat medicinera, mycket, mycket bättre men ändå, foglossningsmonstret lurar bakom varje hylla och jag försöker tänka på vad min Ingalill sagt: Tänk att du går i en snäv kjol, som en drottning!

Drottning? Snarare ett "queen bee".. Svängradie som ett mindre hangarfartyg, orörlig som en noshörning på land, trött för jämnan.
Fötternas undersida har nått den rundade formen som bara vätskefyllda fötter kan och mina tår ser ut som prinskorvar.. Jättelustigt! Den utgjutning som jag fick förra veckan när jag tappade en flaska på foten försvinner inte, så dålig är cirkulationen och läkköttet just nu.

Lite tappar man i självförtroende.. Man drömmer om sommarklänningar, de skira. Om skor med stilettklack, om sexiga underkläder som inte halkar ner och sitter på trekvart, om att kunna sova på mage, om att inte putta omkull saker så fort man vänder sig om.

En mjuk hand runt min midja, ett frågande vad tycker du utan att det uttrycks i ord.
Ögonen som läser av mig, ordlös förståelse. Kyssarna som inte ändrat karaktär, kanske snarare förfinats, förädlats likt ett årgångsvin under den här tiden. Ömheten som till styrka och smak är lika intensiv.. Det får mig att känna varför vi gör detta, vad det är vi vill, att jag inte är ensam och även om jag är ett hangarfartyg så har jag en hamn!

Detta är också en del av resan denna gång, att jag skall få uppleva detta, få veta i min märg att det är så.. Ett kapitel är avslutat, min gamla bok är färdig!
Jag fascineras fortfarande av det nya, det jag inte alltid vågar tro är sant men nu vågar jag dras med i.....

"Men jag tänker på dom underbara ögonen dina,
på dina vackra händers perfekta fason
och vad dom gör med mig när dom möter mina
som en fjäril blir fri från sin tråkiga kokong

eg tenke på mysteriet deg
og under øve alle under: at du elske meg
eg e fortapt i deg men likavel heilt frelst
du kan få ka du vil av meg - når som helst
eg klar' ikkje å styra meg
eg begjære deg

og under øve alle under: AT DU ELSKE MEG!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar