onsdag 20 maj 2009

Står det "pucko" i pannan?


Tillbakalutad emot mina kuddar, på min paulun kan jag bara inte låta bli att undra:
Står det PUCKO någonstans i min panna? Eller kanske tom "Rikspucko"?
Graviditet verkar ha tre typer av inverkan på folk.

Ett - dvs den normala skalan. De som beter sig som folk gör mest, som ser en, som talar med en och som inte verkar påverkade. Denna typ påverkar mig minst mao jag känner mig som mig, som vanligt.
Två- de som behandlar en med extra "försiktighet", som servar, curlar, ser på en med lagomt medlidandet. Alltifrån "oj, vänta skall jag hjälpa" till "Lilla vän, vad har du ställt till med?"
Inte så mycket ont kommer ur denna grupp, de vill väl och vissa dagar är det riktigt skönt att luta sig tillbaka och njuta av servicen. Andra dagar kan de störa mig lite, det blir lite mycket då och otvetydigt tänker jag "jag är inte sjuk, jag är gravid!" Slutsumma, inte heller denna grupp stör mig nämnvärt.

TRE - det är denna grupp som verkligen får mig att fundera! Företrädesvis verkar den bestå av äldre herrar från 60-65 och uppåt, ja, jag är ledsen att jag har förutfattade meningar men mina genuina forskningar på området tyder på detta. Det finns damer också i denna kategori, det medges, men dessa verkar delas upp i två åldersklasser, runt samma som herrarna samt strax över fyrtio. Därmed blir dessa svårare att boxa in..
De behandlar en som om man vore mindre vetande, definitivt inte myndig, oftast både döv och blind samt helt klart segare på "kontoret" än folk i allmänhet.
Dagens exempel kommer här...

Jag behöver gå på apoteket, obestridbart faktum, inget apotek= ingen nattsömn.
Kroppen gör ont, aj! Måste parkera utanför "det gamla Konsum"- hur ser ett Konsum i Värmland ut en förmiddag, dag före helgdag tror ni??
Just det! Som ett mindre PRO-möte! Snedparkerade bilar, rullatorer, rullstolar, vagnar som skuffas hit och dit och folk som läser tidningen redan på vägen till bilen..
Jag tröttnar snabbt, parkerar på vägen.. hmm, inte ivägen för någon men inte 100% lagligt heller. Skyndar in, snappar åt mig det syredödande medel som min mage numera KRÄVER för att lämna mig ifred, betalar och springer, nåja, småhasar mig ut till bilen igen.
Hinner trycka upp låset och då hör jag honom:
"HAAALLÅÅ där, nu hade du tur!"
Det tar en sekund eller kanske två innan jag fattar att han pratar med mig, herrn med de extra solglasögonen, ni vet, de där som man sätter utanpå och som kan fällas upp, träningsoverallen från 74 och bilen som har minst 10 år till på nacken.
"Där hade du tur! Vet DU vad det kostar att stå där?" Han har intagit parkeringsvaktsposé med tummarna innan för linningen på byxorna. (Köp ny resår, för bövelen innan det lilla paketet trillar ut).
"Ja, det vet jag, jag vet vad det kostar!" Orkar inte titta på honom, glad för mina solglasögon som döljer den blick som kan döda!
"jassssssåååå, hur mycket då då?" Roy och Roger posé, lite tillbakåtlutad nu. (Jag har inte penisavund, jag är gravid!!)

Det är nu det slår mig, att detta är gubbe nummer fyrahundra trettiosju som haft mage att kommentera olika saker runt mig och mitt liv sedan jag blev gravid.
Vad är det med dem? Känner de sig äntligen lite "överlägsna" någon? Eller är gravida kvinnor bara så harmlösa att de vågar attackera dem? De kan ju inte slå dem på käften precis..
Trodde han, ja!
"Skit i det, du! Det är väl mitt bekymmer och mitt ANSVAR i sånt fall, inte sant?"
"Va sa?"
"Jag sa skruva UPP hörapparaten!! Det är väl mitt bekymmer och ansvar i sånt fall!"
"Sa du inte "skit i det, du?"
"NÄMEN, ser man på.. Den funkar ju trots allt, apparaten! Grattis! Måste vara den enda som fungerar hos dig.." Lyfter solglasögonen och ger honom mitt evil eye.. innan jag sätter mig i bilen, vrider om nyckel och med adrenalinet pumpande åker jag därifrån.
Det sista jag ser i backspegeln är gubben som skakar på huvudet innan han sätter sig i skrotbilen.

Vad är det med dem? Ålder? Behov av att hävda sig eller har de bara "gått i barndom"?
Eller är de helt enkelt avis för att de inte längre kan göra en kvinna med barn?
Ren och skär förlust av manlighet..
Det finns pumpakärnor, rostade sådana för dålig potens! Bara så ni vet, mina herrar..
Kanske skall jag fylla fickorna med sådana till nästa gång. Torde ta luften ur dem..gnällgubbar!


1 kommentar:

  1. Raring, du lyckas visst alltid träffa på dessa knasiga människor. Jag är fortfarande sne på alla Alienblickar men tack o lov har jag inte råkat ut för typ tre ovan.
    Hjärtar dig, längtar dig, saknar dig!

    SvaraRadera