torsdag 9 augusti 2012

Världen snabbaste..

Usain St Leo Bolt är född 21 Augusti 1986 i Trelawny, Jamaica och vad är det för speciellt med honom då?
Ja, för alla er som ser på OS så är det inte något okänt namn, han har smeknamnet "Världens snabbaste man" eftersom han redan vunnit 100 meter och sprungit sig till final på 200.

Han har toppat världseliten så länge redan att jag inte ens vågar mig på att skriva hur länge med risk för att ta fel och vi ser honom nästan dagligen på TV, i reklamen för VISA där han springer ett gatlopp emot en fuskande startman.. Med leendet i mungipan.

Det är så vi lärt oss att se Usain Bolt, med ett leende, med en rytm i höftmusklerna, med en beröring till närmaste man.  Han TAR på sin omgivning! Klappar journalister, snackar med publiken, skriver massor av autografer, medverkar i shower och på TV och står i bjärt kontrast till många andra idrottsmän.

Jag har själv mött Stefan Holm många gånger på Ica Maxi i Karlstad runt kl 8, med skrämda, klickande ögon på jakt efter ev bakteriekällor i form av andra shoppare och med torkservetterna i högsta hugg. Han har själv berättat om hur han undvek biobesök, satte journalisterna i motvind, tryckte på hissknapparna med armbågen, bara för att slippa få i sig bakterier och virus.
Gott nog men funkar det? Behövs det?

Igår såg jag första artikeln om det... Blev lite glad, det medges, NU skulle någon ge sig ut i detta träsket, nu vågar någon skriva om individualitet..
NIX! Artikeln kom att handla om att Usain Bolts korta 100 och 200 meters lopp inte kräver samma uthållighet och nivå på prestationerna som t ex maratonlöparen.
Okej, jag ger dem en gnutta sanning i deras antaganden MEN samtidigt undrar jag stilla -
sprungit 100 meter någon gång i full fart? Sprungit 100 meter, sex eller sju gånger i hög fart på kort tid?

Och om detta nu är "världens enklaste olympiska medalj" varför blir då så många av dem så kända och varför gör vi inte alla det?
Så, nu hörde du... Ut och löpträna i trädgården, klar för Rio i ett nafs. Herregud, du har ju fyra år på dig. Vad gör väl en och annan förkylning då..

Jösses!! I min värld är det så självklart, Usain Bolt lever såsom Usain måste göra. Han är den han är! Följer sina impulser, lever ut sin personlighet och tar det som det kommer.
Det ger honom kraft, energi och liv och det gör honom motståndskraftig.
Detta är min tro!

Hur Stefan Holm egentligen är vet jag inte..Modig som ett lejon i hjärtat, det tror jag men jag tror inte man alltid kan leva i rädsla heller. Det tömmer en..
Har inte alla svaren, har aldrig utgett mig för det heller men jag tror att det är viktigt att leva nära sig själv och ära det man är.

"Förändring i medvetenhet kommer också alltid att ge förändring på ditt fysiska plan!"
Med eller mot din vilja och ditt medvetande.. 

Ha en fin dag! KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar