tisdag 17 februari 2015

Finna ljus i mörkermåne.

Med ett småleende inser jag att jag egentligen fortsätter på gårdagens inslagna tema,
att vila inom sig, att lyssna i tystnaden och därmed ge själens röst en chans att bli hörd.
Mörkermånes tid är här!

Mörkermåne varar mellan 1,5-3,5 dagar och under denna tiden kan vi inte se månen från jorden, den befinner sig mellan solen och jorden.  Enligt gamla traditioner är detta en tid för vila, för healing men också för att stilla planera något nytt.
Mångudinnan har alltid fått symbolisera kvinnolivets tre olika faser, jungfru, modern och den gamla, men under denna tiden visar hon också sitt fjärde ansikte, sitt dolda.

16-18/2 är det mörkermåne denna gången och natten mellan Onsdag till Torsdag går vi över i fasen nymåne.  Så tar vara på dagarna, spara upp energin ty denna gången sker det något lite mera ovanliga rörelser på himlapellen.
Nymånen denna gång sker i de sista två minuterna i Vattumannens tecken, så går skapandet vidare i Fiskarnas tecken och fullbordas där kl 00:49:10 den 19/2.

Det är faktiskt minst sagt coolt att det sker mellan två tecken, det sker inte så ofta, samt att i övergången där, där månen kommer in där ligger också Neptunus och Chiron (den sårade healern) och väntar. Mycket helande energi frigörs under en och samma natt och med fokus på detta kan du tillgodogöra dig alla energi godbitarna.
Detta ger hopp till mänskligheten och den turbulenta tid vi lever i nu.  Ser man på världsläget, terrorn i Köpenhamn, kriget och bråken i Ukraina, för att inte tala om, alla små dilemman och kommunikationsbekymmer över lag mellan människor.
Vad kan vi då dra för fördel av detta?

Först och främst, vara lite snälla med oss själva under denna veckas början. Tillåta oss vilan, att få vara introverta, tysta, stilla, samt känna in vad vi vill förändra, agera på när den tiden kommer.

Neptunus och Chiron i Fiskarna, det som kommer från och med Torsdag ger oss en chans att se på våra egna sår från flera olika håll, ja, faktiskt tom från det hållet vi trodde var utom räckhåll för oss.
Det ger oss en naturlig koppling till våra hjärtan och våra sår, läkning i olika dimensioner av våra smärtpunkter, allt tillgängligt på en gång, alla nivåer, inget springande i spiralerna.
Medkänsla, Empati, höra hjärtats egna sång är fördelarna av denna tiden. Är du hemma och lyssnar?

Vi kommer aldrig att kunna skina ljus på världen genom att fokusera på mörkret!
I mörkret finns mörkret, vi behöver dessa ljuspunkter och vi kan dubbla dem, ja, faktiskt skapa en trippel av energi, om vi bara vet när och hur. SÅ vill jag använda min astrologi, inte som en ursäkt utan som en språngbräda emot en bättre värld.
Vad gör väl tre dagar av planering och stillhet när man vet att action väntar bakom dörren?
Hellre då stilla mig, samla mig och veta vart jag skall när tidvattnet kommer, sätta seglen.

För mig personligen blev det också plötsligt kristallklart när jag såg månen.. Kristallklart varför jag var så oändligt sur på all action igår, mitt behov av min mörkermåne. Att ära det jag känner inom mig, balansen.

Den kosmiska medvetande höjning är igång, det skapar spänningen mellan Pluto och Uranus, som också ligger på himlen nu. De skapar mörka skyar, de skapar trouble, spänning, irritation, förändring.  Chiron Och Neptunus i Fiskarna lovar helande, lindring, förståelse och öppna hjärtan.
Flera är de astrologer som kallat tidsperioden 2011-2015 för "krisår" pga planet konstellationerna på himlen, alla spänningarna.
Det bästa med den här diskussionen är, vi är snart i mål, from April ser det mera lovande ut och från och med hösten, riktigt ljust ut. Då vandrar Jupiter in igen och kastar sina lyckostrålar över oss alla..

Men, en sak i taget... Nu, en stilla mörkermåne. Passar mig fint mitt i ledigheten.
Ta vara på dig, lyssna på din egen becon.
Find your passion and Blessed be!
Namaste!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar