onsdag 8 december 2010

Kroppens energiflöde.


Jag glömmer bort det mellan gångerna...
När jag sedan påminns slås jag av blandningen mellan tvivel och fascination - kan det verkligen vara så?
I den alternativ medicinska världen står vi homeopater ut dvs vi har två saker som få andra har.
Det första är - vi har orala intag av vår medicinsort. Det delar vi endast med örtmedicin av olika slag men deras produker är obearbetade, våra är gjord till energi vi potensering.

Men just idag är det inte det som gör mig fundersam utan den andra delen - utvärderingen av hur energierna rör sig i kroppen.
Vi, homeopater, har genom århundraden samlat på oss lagar och kunskap om hur energierna rör sig i kroppen. Hur skulle vi annars kunna utvärdera vad som sker?
Kroppen har ett distinkt försvarssystem både på energinivån likväl som på immunförsvars nivå.

Organismen människan jobbar in i det längsta för att reparera och laga men när det inte går längre arbetar kroppen ungefär som vägverket - man stänger av delar av kroppen tills nya pengar (läs energi) kommer in.
För oss visar det sig i form av att ett symptom blir mer eller mindre permanent - något vi "lär oss leva med", oftast ett ofarligt symptom. Må vara, irriterande men oftast ofarligt och väldigt svår behandlat av den allopatiska medicinen t ex eksem, klåda, torr hosta, rumlande mage osv.
Detta beror på just det jag beskrev ovan, det är en energistöring, en energi blockad, vare sig mer eller mindre.

Det bästa du kan göra i detta läget är observera vad som sker och försök häva det så snart så möjligt. Fylla på med den energi som du individuellt behöver.
Vet du inte hur? Tänk efter, känn efter, för dagbok - vad fyller dig? Vad tömmer och dränerar dig? Byt ut! Medans kroppen fortfarande kommer ihåg hur den mår då den är i balans..
För efter ett tag glömmer den av detta lilla omak och när nästa energifall kommer stänger den av en annan del osv, osv.

Det finns listor på dessa prioriteringar, det finns indikationer och mätinstrument på hur energierna r ör sig. Man kan lära dem, läsa dem och därigenom kunna påverka mera av sitt liv och sin hälsa.
Det kräver jobb, det kräver kunskap och dedikation men det går.

Vad var det då som förvånade mig..? Jo, min väninna träffade ytterligare en fantastisk duktig terapeut i den alternativ medicinska cirkel som hade problem med att läsa sina egna resultat.
Det lärs nämligen inte ut på andra skolor, andra yrken har inte denna samlade bank av lagar, kunskap och utvärderingsmodeller.
Så, homeopater över världen, klienter över världen, ni som lärt om dessa lagar.. Prata om dem, sprid dem, delge andra dem så att alla kan påverka och må bättre.

Be dem sen se sig om efter min terapeutbok, den kommer, den kommer..
Jag ser ju att den fyller sin plats.. För nu "får det förbanne mig vara nog"!
Ha en dag i flöde och kärlek! Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar