torsdag 9 december 2010

Sjuk fantasi!


Underbara, fantastiska vänner! De har alla sina egna sätt att vara, stötta och finnas till för mig på. De fyller var sin del, några av dem fyller flera bitar än en och som jag uppskattar dem alla!
Tack för att ni finns!

Med min fina väninna delar jag många ting, hon är så klok, rolig, härligt galen och ja, så här skulle jag kunna hålla på resten av dagen och lista hennes egenskaper. Men det var inte det den här bloggen skulle handla om.. Utan om en annan av hennes mest, av mig, eftertraktade egenskaper - hennes totalt sjuka humor! Behöver jag säga att hon och jag delar den?

Igår behövde jag dividera om ett och annat men samtidigt behövde jag lite energi, lite tröst, lite laga.. Vi snackade en stund och plötsligt, i en sidokommentar, nämner hon sin katt och det faktum att han "luktar hund".
Mer behövs inte.. Vi ser båda syner framför oss, helt sjuka, galna bilder från en helt sjuk fantasi.
I ett killivippen ser vi/jag hur katten sliter med sin "kattläggning" dvs är han katt eller kanske önskar han vara något annat, kanske hund? Kanske något än mera "vovvigt"?

Oskar, som den stackars sötnosen heter, och nej, han är inte tillfrågad om blogginlägget.
Han får plötsligt tangorabatt, som jag för mitt inre öga ser hur han står och färgar med en mascaraborste, hur han åmar sig framför spegeln medans han tränar på mera "hundiga" poser.
Alternerande med att pröva tyllkjol i klaraste rosa...
Jag vrider mig av skratt. Väninnan vrider sig av skratt.. Skillnaden mellan mig och henne - hon är hemma i köket, jag promenerar på en gångväg mitt i "stan", bland allt och alla.

Hela mitt inre skiner upp, ansiktet slappnar av, alla musklerna i ryggen likaså och jag ser hur människor jag möter ler tillbaka, lite förvånat men de ler..
Jag påminns där och då, fantasin är också en stämningsförändrare!
Det vet jag ju på ett sätt.. T ex tacksamhet förändrar sinnesstämning. Finner du något du är tacksam över, tja, då är det svårt att vara depp.
Sjuk fantasi, eller bara en och annan rolig fantasi tanke... Kan lätta upp, förändra stämningar.
Våga pröva! Om inte annat, du får ett gott skratt och det hjälper långt det med.

Hur det gick för Oskar? Tja, fortsättning följer säkert..
Han botaniserar vidare, precis som jag.
Kramis

1 kommentar:

  1. Godingen min! Dagens första skratt avklarat. *lycka* Härliga Oskar som kan sprida så mycket glädje. Han ligger och sover här i soffan efter att ha fått lite hundm... jag menar kattmat. :D PUSS

    SvaraRadera