lördag 5 november 2011

Mitt liv i kvartar.


Det är intensivt på skolan just nu... Vi är i terminens "muskelbuk" skulle nog min punktlärare säga, om han blev tillfrågad, mao på det tjockaste stället.
Föreläsningarna haglar, antalet sidor att läsa till årets "passeringskrav" ökar hela tiden och en tenta ligger om dörren, fyra kurser... Jag tror du hajar galoppen.

Mitt i detta tar jag en paus, sätter mig ned, funderar över de saker jag längtar efter...
Skrivandet, träningen, hälsan, målandet, läsandet av annan litteratur, ja, tid till intressen och små glädjeämnen. Hur löser man detta? Jag är fortsatt i inkörningsperioden dvs där jag försöker finna bra studietekniker och tidsbesparande åtgärder. Sökandet efter en form pågår.

Bestämmer mig för att se ett TV program, ett valt, ett av mina favoriter och så slår jag på från "Själ till själ".
Det tar inte länge innan Gro-Helene besöker en man i en liten norsk stad, en man som önskar kontakt med sin konstnär till pappa. Fadern hade passerat över för länge sedan och då kände sonen att han förlorade sin trygghet och sin samtalspartner.
Det är han som påminner mig om ett trix, han, fadern.

Med tårarna i halsen hör jag hur han påminner sin son om att inte fundera mer på det han önskar utan bara agera och agera nu... Jojo men hur skapar man tid?
Tid skapas av att man förvaltar den väl påminner fadern och vips, jag ser vad jag måste göra.
Vi har alltid en kvart lite då och då...

Jag har faktiskt ca 20 minuter på bussen, efter det att alla svängar och jox är borta dvs det som ger mig lätt bilsjuka om jag fokuserar på annat än vägen.
Så, numera har jag en liten punktbok i min handväska.. Det är ett litet litet block där jag skrivit frågorna på ena sidan, punktens nummer, lokalisation, kategori och instick.
Nästa sida - svaren på alla dessa nivåerna.
På det sättet kan jag tjäna pluggtid och få bättre samvete. Jo, jag pluggar punkter varje dag, tjugo min dit och tjugo min hem. Det blir tid det med efter ett tag.

Gör jag det.. tja, då frigör jag en kvart här hemma till att skriva något kul.. Skriva på något jag vill skriva, något som är mitt och då får jag mera energi till hushållsarbete och det andra plugget.
Visst låter det löjligt? Visst kan det låta lite stressande men faktum är att jag tror det funkar.
I vart fall för mig och i vart fall i detta nu...
Jag har också lagt in tid för bara vila. Lunchen t ex är helig då pluggas det inte!
Någon måtta får det vara...

Mitt liv får vara i kvartar tills något annat infinner sig..
Nu skall jag kvarta runt med dammsugaren, fast det blir nog två kvartar för det behövs.
Trevlig Lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar