fredag 25 november 2011

Musik skall byggas utav kärlek!

Förra (eller var det förrförra)veckan gav skolans musikkår, dotterns musikkår oss sitt stöd, sitt fulla stöd.
De lyssnade lyhört på vartenda ord jag sa när jag berättade om utmaningarna som dottern tvingas genomgå på skolan, de svarade, frågade och närde en önskan om att delta. 
"Kommer hon bara hit kan vi slå en "ring" runt henne.."  
sa dirigenten och log. 
"Spelar man i en musikkår är man van att vara udda, annorlunda, inte passa in. Det stämmer på de flesta musiker och helt klart på barnen här..!"

Idag visade de att de "menar allvar", att de skrider till verket och vandrar den väg som de med ord lovat!!
Jag lämnade en ledsen dotter vid dörren, trött, fundersam och lite off... 
Jag hämtade en strålande tjej, där de gnistrande ögonen sa mer än orden och jag var glad att det var kolmörkt ute så att jag kunde köra bilen hem med tårarna fritt strömmande. 


De skall på seminarium med övernattning i Januari och H, ansvarig för just detta, närmade sig dottern direkt hon kom idag, förklarade att de verkligen vill att hon skall följa, att hon är en viktig kugge i ett samspel.  Hon berättade också om de trevliga fyrbädds rummen de hade fixat, så att alla tjejerna i samma åldersgrupp får sova tillsammans. Så de kan ha skoj, så de kan fnittra tillsammans och göra det som små tjejer skall... De jobbar på att bygga mer på samvaron, på dottern, på glädjen.


Tjejerna, de i samma grupp, "attackerade henne" på ett positivt sätt, dränkte och badade henne i omsorg, pladder och "vi-gillar-dig" attityd. Det var länge sen hon upplevde det!! Alltför länge sedan.. 
Spelväninnan K ville ha löftet att hon blir med på seminariet. K förklarade att hon verkligen hade lust att åka men bara om Claire blir med.. Det var viktigt för henne. 


Dirigenten drog sitt strå till stacken, inte genom att bli annorlunda, det hade varit fel och alltför genomskinligt, nej, hon bidrog med mera glädje. 
Hon valde roliga sånger, gav barnen extra mycket utrymme, gav dottern tid att förklara och framförallt, slösa med sin ovärderliga kunskap på henne. 


Claire är känslig. Hon kände ringen tydligt!! Ringen av kärlek...
Musik byggs av kärlek, musik kommer från hjärtat och korpset visar hjärta. 
En för alla, alla för en!! 


Mitt mammahjärta svämmar över...
De timmar jag lägger in i korpset har inte känts "betungande" tidigare men emellanåt är det intensivt. 
Idag upplevde jag att jag gärna mångdubblar dem för glädjen att få vara med, för tacksamheten och samvaron. 
Låt såren långsamt få skorpa och läka..
 

1 kommentar: