lördag 18 februari 2012

I informationens tidevarv. NOT!

Babben Larsson ser leende på oss genom TV-rutan och uttrycker:
"Nej, men vad gör man om man skall göra nåt nytt idag? Man tar reda på info. Man googlar..."
Jasså? Jag känner ett irriterat förakt som bubblar ur mungipan. Nej, jag är inte irriterad på Babben.
I varje sekund kämpar jag en lönlös kamp med att hålla min näsa och "mina kokverktyg i min egen panna".  Vad skall det tjäna till?? GRRRRRRRR...

Jag har precis lackat ur (igen och tyvärr) på oförstånd och folk som bara springer runt med huvudet under armen, folk som dessutom fått hjälp, fått råd, fått omtanke men som ändå envist följer sitt eget huvud. Helt ok så långt MEN.... så börjar de klaga över utgången.
Oj, detta fick konsekvenser. Nej, men hoppsan. Så här skulle det inte bli...
Vad menar du? Det var ju precis de andra försökte säga innan, bad dig undersöka MEN lyssnade du?

Självklart handlar det om hälsa!! Självklart handlar det om någon jag i grund och botten tycker om...
Därav mitt inre spel.
Jag funderar där jag sitter över just information. Hur skall man få folk att inte bara läsa "reklam broschyren" från det eller det läkemedelsföretaget?  Jag menar - du köper väl inte tvättmedel med tanke på att det skall tvätta bort "oljefläckarna" på din mans kläder, eller? Såsom de hävdar i reklamen.
Varför gäller detta då hälsa?  Varför tror vi mer på sådan info än annan reklam? 
Tror vi att de inte "får" göra reklam? Tror vi att allt dessa företag sprider i form av propaganda är sant?

Många har blivit duktigare! Det säger alla jag känner. Läkarna måste skärpa sig, vara på tårna, kunna svara när pålästa patienter vill ha svar.
Kan man då rädda/hjälpa de som är kvar?
Jag kanske önskar mig den perfekta världen igen.. Den där fina klyschan om att "Man kan leda hästarna till vatten men inte tvinga dem att dricka!"

Själv har jag ett "hål" bland mina tugg tänder,  har haft det i några år nu. Det är mycket "osnyggt" om man ser på det ur ett skönhetsperspektiv men jag har valt det.  När tanden blev så dålig att den drogs ut erbjöds jag genast ett implantat. Implantaten var då "heta nyheter" men jag kände mig tveksam.
En kroppsfrämmande skruv, rakt ner i benet, nära den stora käknerven och förresten, varför hade just den tanden "fallit ut" till att börja med?  Jag prövade diskutera logiskt, sökte info och fick "otillräckliga svar" - ingen riktigt visste. Det var för nytt så jag valde att vänta.  Jag väntar än.

De som fick implantat i den första svängen har tvingats byta fler gånger än en. Materialen har gradvis förbättras liksom tekniken. Jag har kommit i kontakt med folk som hade förklaringar på varför just den tanden "fallit ur" (när ingen annan har det) och som också ifrågasatt "om något borde sitta i dess ställe".
Allt som är kroppsfrämmande blockerar också då man prövar att få Qi att flöda t ex med nålar eller med homeopati. Energierna står där och "stutsar", bankar och bankar och kommer inte igenom.

Kanske kommer jag att ha en tand där en dag ändå då det blivit "säkert nog" eller då jag tröttnar eller då jag blivit gammal nog att "inte bry mig". Det vet jag inte men just nu är det inte aktuellt...
Naturligtvis är jag lyckligt lottad, jag kan välja!! Kan man inte det så kan man inte det.
En pacemaker, en skruv i ett söndertrasat ben.. Det är inget att välja på. Bara att jobba med det man har och det är någon mening med det också.

Men alla de som har ett val.. All silikon, all botox, alla skönhets kirurgi (enbart skönhet), alla dessa av de vinst intresserade klinikerna marknadsförda "livsviktiga operationerna" - de påverkar kroppen också. Missta dig INTE!
Väljer man ändå att göra det - som sagt - helt ok för mig! Men var då beredd att "walk the walk" och klaga inte. 

Världen funkar så... I energier. En handling "knuffar" på en annan som "knuffar" på en tredje och så är världen i rullning.
Jag marinerar vidare på info och spridandet av densamma. Kommer inte att ge mig.  Har man tagit på sig att "sprida info" och lära så har man. Facklan är greppad!  ;-)
Ha en fin "kirurg fri" Lördag!  KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar