måndag 27 februari 2012

Lite "gnag"

Så rinner Februari ut... Jag känner ett litet styng av obehag, samma typ av obehag som man känner när semestern är slut. 
Vinterlovet är över. Tjejernas vinterlov och det blev på ett sätt extra långt, på ett annat sätt extra kort. 
Långt - för att det låg två, nästan tre veckors envis influensa innan denna "lediga vecka" så vi var hemma i period långt innan men oförmögna att uträtta något. 
Kort - för att vi inte var friska när lovet började och valde sålunda bort att åka någonstans utan istället vara hemma och kurera oss. 
Vinterlov hemma har sina fördelar... Alla hemmets bekvämligheter, lätta rutiner. 

Selma har fått ett nytt rum. Ett rum anpassat för en större, lekande tjej med eget bord, stolar, ny säng osv men det fattar lite mjuka textilier för att göra allt perfekt. Det kommer så fort mamma fått hämta andan lite! ;-)
Claire arbetar hårt med planeringen av sin födelsedag. Ett jätteevent i hennes värld och luften brukar gå ur oss alla efter den urladdningen. Jag ser fram emot det med "skräckblandad förtjusning" vartenda år. 
Presenterna är inhandlade. Jag tror hon blir glad men det får bli med betoning på tror... Man vet inte så noga med dessa "för tonåringar".  Min tjej fyller 11 - svårt för en mamma att fatta och ännu svårare att greppa när man ser "nya beteenden" komma farande. 

Jag står fortfarande på stand-by vad det gäller kalas/fest eller vad det nu blir. PÅ standby... Med arbetshandskarna på! Vad månne det bli? 
Vackraste damen har inte bestämt sig än, nej, varför skynda? Det är ju på Tisdag! ;-))

Själv har jag en vecka kvar av min tre veckors "respit" från dagliga resor till plugget. 
En vecka som borde varit "bara min" men som pga sjukdom och förra veckans stök nog måste innehålla ganska stora mängder läsning. 
Svaret på tentan bör komma senast Fredag - nagellös.. Bra för en akupunktör! 

Sparar minnen från badland och möbelbutiker.. Små "snapshots" till livets bok av mina tjejer. 
Lägger dem under kategorin "Vinter-vår 2012". 
Jag hade velat dra på hytta, hade velat åka mera skidor med barnen men det finns tid en långhelg till det. Kanske... 

Tiden känns som vatten i handen igen. Bara rinner igenom. 
Några korta, korta månader av intensiv aktivitet så är mitt första skolår till ända.. 
Sommar planeringen har börjat. Några spännande "puckar" är ute och far och jag hoppas på svar snarast. Ser fram emot det.. 
 Det kommer i vart fall en skottdag alldeles strax... En liten extra dag för alla oss som tycker tiden hastar, eller? ;-)

Dags att ta tillvara min dag.  Ha en underbar start på din vecka. 
KRAM
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar