söndag 20 september 2009

Motvikt!

Ny morgon, nytt ljus. Så är det alltid..
I den arla morgon stunden läser jag gårdagens blogg om ensamhet, läser de extremt snabba reaktioner jag redan fått på mailen från fina vänner och trogna läsare.
Tack för omtänksamheten! Ge gärna er feedback direkt på bloggen, det är roligt att se att andra tänker som just DU! Men för guds skull, sluta INTE skriva till mig privat också!

När jag vandrar mellan fönstret, vaggandets det barn som bör somna om kommer jag att tänka på att jag har en pärm med ej färdigskrivna alster som det var länge sedan jag tittade i.
Så, vid nästa tillfälle, vid en liten mellanlur plockar jag fram den och mitt öga faller på något jag inte läst på länge, eller kanske aldrig läst "på riktigt".
Bönen heter "Desiderata" och återfanns i Old Saint Paul's church i Baltimore, den är daterad 1692 och handlar om "livsregler".
Mina ögon faller genast på följande rader..
"Nurture strength of spirit to shield you in sudden misfortune. But do not distress yourself with imaginings. Many fears are born of fatigue and loneliness.
Beyond a wholesome discipline, be gentle with yourself!.
You are a child of the universe, no less than the trees and the stars. You have the right to be here.
And whether or not it is clear to you, no doubt, the universe is unfolding as it should!"

Hela bönen? Kommer under dagen i sin helhet på min "maudsvraavvarlden.blogspot.com" blogg då jag även hoppas få upp denna blogg igen med trogna läsare.
Använd din Söndag väl, njut av universums rörelser i ditt liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar