söndag 30 september 2012

Första smakprovet

93, 119, 87 C, 85, tätt följt av 103 - japp, korrekt ilagt.
Jag stirrar ner på mina händer, räknar i huvudet, stirrar på ändlösa namn som jag inte ens kan uttala (i vart fall inte vissa av dem).  Om jag räknar tokigt? Nix! Postbudets vardag!

Själv levde jag i illusionen att man, som privat person, tar sin lilla brevlåda, snällt hänger den nära vägen, på en bra höjd alternativt på ett litet stativ tillsammans med andra brevlådor och slutligen markerar man sin brevlåda med namn och adress.
För post vill man väl ha.. Eller?

"Det som är sant i Falköping och Genevé är bara dåligt skämt i Heidelberg" heter det i det gamla ordspråket.  Så sant, så sant!

Jag lade post i lådor som såg ut som de sett sin sista dag för länge sedan, buckliga, rostiga, trasiga och med märkliga lock. Jag lade post i postlådor i trädstammar (mitt i och full med myror).
Jag lade post i garageväggar, mellan soptunnor, högt över mitt eget huvud och i en myriad med märkligt markerade lådor.  Många av dem märkta UNDER locket..
Jag klev in genom grindar, uppför hala trappor, in på privata gårdar... posten skall ju fram.

Detta är den kinkiga delen.. Den som får en att undra.
Resten är en njutning! Min tur.. ÄR en njutning!  Jag delar post nära huvudstaden men mitt på landet, mitt i naturen.. Mitt distrikt innehåller ett av de vackraste natur reservat du kan tänka dig, Semsvattnet.  Så jag kör över "får grindar" dvs dessa grindar som ligger nedsänkta i vägen och hindrar får från att smita. Turen går över hästgårdar där farbröderna ivrigt väntar på att jag skall komma med deras hästsport tidning.
Över golfbanor och förbi de rikas byggnader och hus.. De som har råd att bo där det är som vackrast!

Bilen har fyrhjulsdrift och kommer att ha rejäla vinterdäck. Jag hoppas det hjälper!
Det är upp och det är ner och det kommer att vara oplogat.. oro och banneord kommer att fylla mig vissa turer och andra, såsom igår, kommer jag att njuta!!
Njuta av min tid utomhus tillsammans med min bil och mina lådor.
Först skall jag bara lära mig hitta i den myriad av småvägar, lådor och rutiner som omger jobbet men jag ser potentialen och det är gott!  Frihet i min ask!

En uppsjö av spännande personer och möjligheter fyller min väg.. Jag glädjer mig!
Detta blir en riktig spännande tid!
Undrar vart vägen bär?

Ha en god helg! Tanka hösten sista andetag, på Måndag är det Oktober!

Namaste!

1 kommentar:

  1. Härligt!! Ny utmaninga i vardagen, men det kommer säkert gå bra!! =)

    SvaraRadera