onsdag 24 februari 2010

Lösa knuten!


"Tur att man får en ny dag imorgon!" sa min väninna på telefon igår och hennes nästintill dagliga blogg hade samma ämne.
Vissa dagar känns så, som om man är evigt tacksam att det snart kommer en ny..
Samma är det faktiskt med vissa känslor och orosmoln. Visst skall man försöka lösa, se meningen med, förändra MEN om det inte går, tja, då kan man alltid lugna sig med det.
Det kommer en ny dag imorgon, en ny känsla om en stund och sällan, sällan är något så illa som det ser ut i stridens hetta.

Vi diskuterade den fortbildningskurs som vi var på för en och en halv vecka sen hon och jag, vad var knuten? Vad hade vi upplevt? Vad var det för eftersmak?
Plötsligt lades pusselbit till pusselbit och jag såg mönstret, ahha, det var därför, jasså, jaha ja.
Vad göra då? Agera! Denna gången agerade jag direkt då jag kände att det hade marinerat i över en vecka, satte spår, dags att handla, dags att tydliggöra för mitt egna själv.
Efteråt kändes det bättre och sämre - sann emot mig själv, jobbiga steg jämtemot andra men ändå, jag framstår som tydlig. Knuten löst!

Min egen kurs i Karlstad i helgen kändes underbar! Mysiga kvinnor, underbar stämning, gott att vara i kursens virvlar igen.
Men andra saker fångade mig i Karlstad, gammal skåpmat, gammal avundsjuka, känslor av att ha blivit åsidosatt.. Ibland glömmer jag vad det "glada jaget" som jag bär kan projicera i andra.
Det smärtar till men det gör inte ont! Band brister som skall brista.. tiderna förändras och imorgon kommer en annan dag. Jag gjorde upp med det och lämnade det i Karlstad, som sig bör.. Knuten löst!

Samtalet igår, avslutet. Bestämde att släppa nu.. Låta det vara och förbli begravt.
Enighet! Kändes skönt och på natten, inatt drömde jag att jag droppade av vederbörande vid en båt, med full packning. Vi kramades adjö. Inte "vi ses" utan adjö. Ha det bäst, må gudarna vara dig nådig! Knuten löst..
Ja, så kändes det när jag vaknade: knuten löst.
Flera släpp på några dagar, energier till annat. Undrars vad som kommer?
Imorgon är ju en annan dag!!

Detta är den sista bloggen i Februari! Vi skall på vinterferie, ingen internet, ingen telefon.
Åter igen när Mars börjar eller kanske på Februaris allra sista dag med en blogg, en blogg om min stora dotters födelsedag. Eller något annat..
Imorgon är ju en annan dag.. En dag fylld av snö, skidor, varma kramar, brasa och OL..
TREVLIG SISTA FEBRUARI VECKA!! Vi ses i Mars!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar