tisdag 6 januari 2015

Den magiska åttan.

2015 är åttans år enligt nummerologin..
Om jag blivit knäpp? Nej,nej, bara räkna själv. 2+0+1+5 =8.

Allt bär energi säger många energi traditioner och sålunda bär bokstäver, namn, teckensamlingar (tänk hieroglyfter, Hebreiska tecken, kinesiska tecken) och siffror också energi.
Siffran 8 har ingen början, inget slut och får sålunda stå som symbol och energi vibration för det som på engelska kallas för infinity, direkt översatt oändlighet. 
Själva symbolen för oändligheten är en liggande åtta med viss skuggning i kanterna, ja, bara slå den upp vart som helst och se.

Många energitraditioner har därför sett på nummer 8 som ett magiskt nummer, nästa i klass med "dubbelnumren" t ex dubbel 1 =11, 22, 33, 44 osv som ofta kallas "master numbers" och som sådana namnger och pekar på olika starka energifrekvenser.
Historierna berättar att den store tänkaren Pythagoras lät sina följare meditera över just nummer åtta då de hade lust/önskan om att manifesta något i sitt liv. Enligt honom (och många senare) skapar just numret 8 vägar till överflöd, rikedom och besvarade drömmar.

Ja, faktum är att de flesta är rörande eniga angående nummer 8, nyckelorden blir makt, ansvar, goda tider/finanser/tillskott men också, gott omdöme och erkännande.
Men åttan kommer inte gratis, tom meditation är ett slags arbete, en hängivenhet, en upprepning och det måste till för att åttan skall börja skapa - handling!

Med ett småleende spelande på mina läppar har jag lyssnat på alla "giganter"inom den andliga världen de sista dagarna, alla de som vart år sticker ut hakan och förutspår det kommande året.
Nästan ALLA har detta år betonat AGERANDE/HANDLING som ett nyckel element för att lyckas just detta år. 
Är det i grunden så märkligt? Såklart inte.
Hur många av oss har suttit och bett om rikedomar i vardagsrummet och de har trillat ner genom skorstenen? Kanske en eller max två.. Oftast står egot i vägen och säger att detta är inte möjligt, därför sker det inte heller. (till trots för att det nog skulle kunna vara så).
MEN, det är en helt annan blogg och den kommer en annan dag.  

Vänd din energi emot den ljuvliga ÄrkeÄngel Raphael, be om hjälp att ära och respektera dig själv genom att följa din inre guide och stötta densamma med HANDLING.
Låt dock guidningen komma först, låt Yin leda yang, förståndet leda handlingen.
Världen är så full av Yang just nu, världshändelser, agera inför det nya året, göra, göra, göra, att det lätt blir både huvudlöst och poänglöst.
Starta inombords och jobba dig utåt. Skapa balans i ditt system.

Att vara i det oändliga, att vara i de två slutna cirklarna kan också innebära behovet av att städa bort en del gammalt, tvätta ett inre fönster för klarare sikt. 
Ett förslag är att göra som vi, gör en nyårs detox för dig själv och rensa egot.
Ta ett papper. Namnge alla som irriterar/irriterat dig, personer, företag, organisationer, ja, vad som, lista dem på ett papper. Överst kanske du borde skriva ditt eget namn, hur ofta är du inte irriterad på dig själv av olika anledningar? 
Så, gå till en privat plats och jobba dig igenom listan genom att se på namnet, det första och säg sedan: 
Jag älskar dig (högaktar, är glad i - om älskar känns jobbigt men love är det bästa ordet!), jag förlåter dig och jag håller inte tillbaka någon aspekt av förlåtandet. Jag är fri, du är fri och jag släpper dig nu.  (själv säger jag amen på slutet, men det är jag det. ;-)
Så, tar du nästa namn på listan..

Detta år blir som att skala lök tror jag, en del omtag, en del nya lager av sådant man trodde var passé.
Men mest av allt tror jag det blir ett år av ÖVERFLÖD av allt det jag önskar mig. 
Abundance! 
Jag gör som Hans och Greta, följer smulorna som skapar en tråd att följa.
Vad följer du? 

Live with Passion & Blessed Be! 
Enjoy the moment and as such, enjoy infinity. 
Namaste!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar