fredag 2 januari 2015

Takk, takk igjen du fineste venninna mi

Detta års första inlägg skulle bli en blogg om nya energier, om energi innehåll hos stort och smått, istället blir det en blogg till en speciell person...
En hymn som ärar en person jag med tacksamhet kallar "venninna mi". Du kan läsa, fundera över vem du skulle vilja börja året med att skriva ett "jeg digger deg brev till".

Fantastiska Sigrunn,
Detta blir en blogg på svosk, en blogg om rød/hvit/blå som blandas med blått och gult, ja, faktiskt ibland även lite blått och vitt.
Jeg vet du leser bloggen min hver dag, jeg vet fordi når den er tom får jeg kjeft, du vil jeg skal skrive, du vil jeg skall ge ordene liv og du pusher meg til det.

Din signatur melodi är, och förblir, "High Hopes" med Bruce Springsteen och när tiderna är tuffa delar du med dig av vad du har i "skåp och lådor", inombords, utombords.
Du har gjort ting som är obekväma för dig då du vet det är viktigt för mig (och för andra) och detta gör att jag gärna flyttar berg för dig när du behöver.

Din inre styrka är din glädje och dina djupa rötter, med dem har du långsamt tvättat bort den "bruna sörja" som länge fördunklat min själ, du får mig att se "min inre glädje" och du påminner mig om den ofta.  Att jag är född med den, glädjen och styrkan.
Vår gemensamma "pojkaktiga" humor (guttete humor) får oss att le ofta og mye og vi får de som ler på vår side. Det, det er som du sier, "a match made in heaven", we are a match made in heaven". 

Ja, jag vill gärna ha skrattarna på min sida, livet blir aldrig tråkigt då. 



Sist jag såg din man upplyste han mig att jag gärna fick "Ha en fling med kona hans" så länge jag inte blandade in någon annan, ty hon/du blir gladare, öppnare och mera livfull sedan vi lärde känna varandra. Jag hoppas de orden är sanna, ty finare komplimang får jag leta efter.
Vill så gärna få ge mer till dig av mig, vill så gärna få mer av dig i mitt liv och på så sätt göra bådas våra liv rikare.
"Den tar fineste venninna mi på strak arm" sa du och log pilimariskt när utmaningen väntade i hörnet, dina ögon glittrar då du vet, vet så väl att utmaningen kommer att kosta men du är där för mig.
Din tilltro gör att jag växer, og att få vara "fineste venninna di" är något jag värdesätter högre än gods och guld.

Favorit mötet med dig är de korta stunderna av samtal, med benen på bänken och med mannen nedan vrålande ur anläggningen..
Detta årets första kärleksförklaring ger jag till dig, många flera finnes där denna kom från och jag glädjer mig till ett år rikt tillsammans med dig, i landet vänskap.

Varsågod, vår "tunge tråkk låt".. Jag tror "you are the woman on his lap, drinking champagne.."

All min kärlek, djupaste respekt, KLEM, Maud

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar