lördag 24 januari 2015

Flöde mellan ge och ta emot.

Ge och Få. Ge och ta emot..
GIVE & RECEIVE.

Två sidor av ett och samma mynt, de borde vara sprungna ur samma känsla, kärlek. 
Ändå finns de i så många varianter ty vi är alla människor, vi bär alla på våra sår, våra drifter, våra tillkortakommande, vi är alla "work-in-progress" från den dag vi kommer hit till den dagen vi går. Förhoppningsvis!
Och har man accepterat det inser man, ibland lyckas man, ibland lyckas man inte.
Det är minst lika viktigt att öva sig på vad som sker när man lyckas som att öva sig på nederlaget, det är faktiskt ganska svårt att till fulla ta till sig, sjunka in i, förstå och njuta av att man lyckats.

I detta att ha lyckats, eller att ha fått GE till någon, villkorslöst, ur kärlek, i kärlek, ligger energin, möjligheterna och kunskapen som sedan leder till att kunna ta emot. Själva nyckeln, egenvärdet.
Att se någon verkligen bli glad, upprymd, förtrollad av det man gett är en vibration man bör försöka tillgodogöra sig, suga upp rent bokstavligen. 
Att höja sin vibration, lite i taget, är något som förespråkas av t ex The Abrahams/Esther Hicks som en väg till välmående, närvaro, ett rikare liv, andlig närvaro. Kärt barn har många namn men många tycker detta är svårt och ovant då det krävs både övning och kreativitet.

Så, att GE är en början.. Att ge utan att mottagaren vet VEM som gett är en kick i sig, en hemlig kick som man kan suga på, glädja sig åt i all hemlighet och den är en fin vibrationshöjare.
Att ge någon som vederbörande verkligen behöver och önskat sig är en annan, inget är som den glädjen.

"Man ger inte för att få!" är något vi är itutade från barnsben och ändå finns det med i så mycket av "givandet". Det är då fort gjort att givandet blir den kvarnsten, ett måste och luften går ur en, till trots för de bästa intentioner till en början.  Inget man kan ge tillbaka kan någonsin bli gott nog för någon som givit för att få, det finns nämligen ett tomrum där, ett hål.. En avgrund omöjlig att fylla utom för personen själv. Egenvärdet, självkänslan.

"Skall man ha något att ge, ja, då måste man ha något från början att ge." Det är också en vanlig kommentar och även denna är riktig.
Allt börjar ju inom en själv, man kan bara ge det man har, det man känner, det man kan identifiera men se, där är trixet.
Hittar man 10% glädje inom sig och så tänker man "Ha, jag har BARA 10% glädje, det är inte mycket, jag behöver varje gnutta så jag sparar på detta. Dela med mig kan jag göra när det blir MER". Känns igen?
Nej, det blir inte mer så. Ta dina 10%, ge bort 5, gärna i hemlighet, gärna till någon som du ser sliter eller har noll och plötsligt och vips, har du 25%.
Delad glädje är dubbel glädje, nej faktiskt mer än dubbel.

(Bild ovan av Belinda Paton, "The law of Giving"

När du sen har gett, sett dina gåvor multiplicera sig, ja, då behöver du lära dig TA EMOT.
Med öppna armar och med öppet hjärta TA EMOT.. Inga halvmesyrer!
Känn det! Berörs av det! Låt det smeka din kropp och din själ. Stanna i sekunden och njut!
Jag får, jag accepterar, JAG TACKAR och tar tacksamt emot. TACK!

Inget är så illa som en gåva som faller mellan stolarna.
En gåva som ingen är hemma att ta emot, där glädjen inte når ögonen utan mottagaren istället får något vilt i blicken. Vad skall hon eller han ge tillbaka? Hur skall han/hon visa sig värdig?
Hur skall tillbakabetalningen gå till?
Föga slår det oss att detta kanske är vår chans från universum, kärlek från oss själva till oss själva som manifesterar sig genom någon med ett vidöppet hjärta. Guds lilla hjälpare.

Samma med en gåva som ges med en baktanke. Sällan ser den som ger att den faller platt till marken då den som ger står där med "handen ute". Handen förblir tom då hjärtat är tomt, energin förminskas och den personliga ihåligheten ökar i takt med desperationen. 

Ingen säger att det är enkelt, vare sig att ge eller att ta emot men ingen övning = ingen chans till mästring. 
Universum jobbar med balans, utjämning och vi är alla små kraftstationer, små dynamos (du som är gammal nog till att veta vad det är, annars googla det.)
Det mesta kan vi skapa inom oss, vad det gäller energi, vi kan fylla på oss själva i stor grad men det blir så mycket enklare om vi hjälps åt, om vi lär oss höja vibrationen ett steg i taget, lite åt gången och så hålla den.

"Jag bara ger och ger och ger och aldrig får jag något tillbaka.." den kommer ofta tillbaka då vi tar på oss offerkoftan, då vi är trötta och tunga. Bästa är då är att inte ge på en stund utom till dig själv. Fyll på. Fundera på vad du VILL ge, till vem.. Be, vänta på svar, be igen.
Ge dem lite tid att fylla på dig och under tiden, förbered dig på det som kommer.
Är du klar när ladorna öppnas och det "regnar manna från himlen"?

"Ge av dig själv - och det du saknar kanske du får utav någon som ler. 
Ge av dig själv - ge till din nästa av det som är finaste tanken i dig"
sjunger Carola i en gamla sång om närvaro och att ge.
Ja, energilagarna är rätt enkla, det är bara vi människor som skall krångla till det.
Ge, Ta emot, ge och se det fördubblas, pay it forward.. Allt en del av att ge, få, vara tacksam för vad man har, inte hålla på det utan sända det vidare. Allt man sänder vidare blir MER..

Själv skall jag omfamna kvällen, öppna mina armar och låta gåvorna flöda in.
DET har jag förtjänt. God helg och du...  
Find your passion, LIVE your passion & Blessed BE!
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar