måndag 5 januari 2015

Starta året med månen i Kräftan!

Har du sovit gott inatt? Är du mångalen?
Jag är inte mångalen men jag är "månklar", det anser jag själv i vart fall, påverkad av månen men mer på ett positivt sätt.
Årets första fullmåne ramlade över oss redan idag, den femte dagen av det nya året och den inträffade kl 05:53 imorse.

Månen i kräftas tecken samt de spänningsaspekter som inträder på himlen just i samband med detta gör att mången vis man och kvinna styr sin uppmärksamhet emot dem.
Det är en kraftfull, viktig fullmåne denna gången och den påverkar både det personliga och det kollektiva planet.
14 grader in i kräftans tecken ligger stjärnan Sirius, fullmånen träder fram precis på denna grad.
Sirius är känd som huvudstjärna i stjärnbilden "Stora hunden" och är den från jorden sett, den klarast lysande stjärnan efter solen. Med sina 8,6 ljusår från Solen är den en av de stjärnor som ligger närmast vår sol.
Sirius har förknippats med Gudinnan Isis och med magi och visdom.
Vad innebär denna fullmåne för dig på det planet? Vad vaknar inom dig?

Men detta är ändå inte "det stora" spänningarna.
Mitt emot månen (så är det alltid, månen mitt emot solen) & Sirius ligger solen, denna gången i Stenbockens tecken och tätt på solen, denna gången, planeten Pluto. Samt bredvid Pluto och Solen, asteroiden Vesta. Blev detta för mycket för dig? Förenkla.
Tänk dig en cirkel. På ena sidan står månen och Sirius skuldra vid skuldra och drar i ett rep, på andra sidan repen, rakt över cirkel, står Solen, Pluto och Vesta och drar i andra änden.
Allt detta skulle nog vara gott och väl men, Solen och Pluto också en liten inbördes diskussion på gång, kalla det gärna ett litet gräl. En spänning, en sk konjuktion.

Hur påverkar detta då dig?
Tja, det beror såklart på vart du har dina planeter, vart du är i din livscykel men du kan helt klart använda dig av energierna, rida på vågen och spegla dig i världsläget.
Månen i kräftan innebär en känsla av att gömma sig i skalet, dra sig undan, låta bli att se det självklara - ting måste förändras. Nya vindar blåser och motståndet emot denna förändring kommer bara att "öka smärtan", processen genomförs ändå.  Det ser Pluto till.

Vi, både kollektivt och på individplanet, manas nu framåt men framåt i nya banor, utvecklas, skapa.
Så, bäst är att välkomna den och på så sätt också, säkra den.
Detta är tillika tiden för känslomässiga ytterligheter men inte heller det ger också någon bonus.
Bättre se på tillvaron med så "nyktra ögon" det bara går, "Not my drama, not my monkeys" men samtidigt inte glömma, tänka nytt!

Förtvivla inte så mycket.
Solen och Plutos lilla intima diskussion ger en känsla av att du som individ behöver förnyas och att förändringen är "oåterkallelig". Vesta sätter där nyckeln i ditt inre lås, "hon" är bärare och beskyddare av den inre elden, vår drive, vår önskan och när Vesta aktiveras kommer ett naturligt uppvaknande eller en insikt om varför, vart och hur vi valt att inkarnera. Vad är ditt livsmål?
Vart skall du?
I denna konstellation kan det alltså ge dig känslan av att du har ett skriande behov av att lämna en relation, en situation, ett arbete eller ett sätt att tänka och agera på. Så, agera då!
Överdriv inte, skapa inte drama, agera och släpp sedan.

Maktspel av olika sorter är inte ovanliga i dessa "förtätade energier" så vi bör alla se upp och använda våra energier och vår kraft på ett konstruktivt sätt.
Det vi gör i det lilla, när vi agerar på orättvisor och dess likar är att vi hjälper till i mikrokosmos men det får även effekt på makrokosmos, den stora världen där ute, vi kanske bara inte kan se det direkt och så tydligt.
Se dig om i tidningar och TV. Vad sker med världsläget just nu?
Vem visar musklerna? Vem manipulerar och hotar? Vem behöver vi "hjälpas åt att hämta hem" då han/hon visar tecken på rastlöshet och inre tryck?

Ställ dig på din inre surfbräda, vänta på den sjunde vågen och SAIL ON!
Energierna är perfekta för det. Alla som lade ett nyårslöfte eller en strävan kan här plocka upp en "boost" värd namnet.  Happy trails. ;-)

Live with passion & Blessed be!
Namaste.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar