tisdag 2 mars 2010

Bekännelsen.


Som egen företagare har jag en hemsk bekännelse att göra..
Jag hatar ekonomi! Jag avskyr bokföring, momsredovisningar, konteringar, krångliga koder och hela tjilivippen!
Avskyr att det alltid krånglar och antagligen, det krånglar eftersom jag inte alltid fattar vad jag gör! Vill inte fatta, orkar inte fatta.. Likt det irriterade barnet sitter jag på golvet med händerna för öronen och skriker "nananananananana" i hopp om att det "onda" skall försvinna.
Vill du veta en hemlis?
Det gör det ALDRIG! Försvinner alltså.

Problem nummer två - jag är osedvanligt jävla skitdålig på att ta betalt.
Det är också en fruktansvärd egenskap att ha som egen företagare.
Jag är väldigt bra på det jag gör! Faktiskt helt enastående i vissa delar. Jag har förmågan att se det som inte alltid alla andra ser, pusslet faller liksom på plats framför mina ögon när jag jobbar och klienter och vänner bekräftar att det är så.
Varför kan jag då inte få "tummen ur" och ta betalt för det hela?
Bra info, bra guidning är DYRT. Det vet vi alla. Om inte, boka en tid med en advokat så får du se. Varför verkar då inte jag "kunna bemästra denna gåva"?

Nu har dessa två gaggat ihop sig emot mig... Antagligen för att jag skall fatta att jag måste uppgradera mig själv!
Jag fattar visst mer av matte, ekomiska transaktioner än vad jag vill erkänna och jag är modig nog att bita tag i det! Men ändå..
Nu VILL jag ha tillräcklig med pengar för att kunna betala någon för att göra min ekonomi/bokföring alltså måste jag börja bli bättre på att ta betalt.
Jag vill ha tid till min passion, till att göra det jag är bra på.. Alltså måste jag leja ut det jag är dålig på, alltså måste jag ta betalt för min passion för att finansiera det jag inte vill - PUUH, så var cirkeln rund!

Egentligen sträcker detta sig långt bortom bokföringen.. Vänner till oss lejer bort delar av sin städning, inte för att de är lata utan för att ha mer tid till barn, jobb och det roliga i livet.
Andra har mera bestående hjälp i huset.. Norrmän är bra på det, att prioritera!
Jag behöver prioritera mig själv eftersom min eftergivenhet emot andra, min önskan om att hjälpa börjar ta sin tull på mig.. Sålunda måste jag agera annars skapar jag den negativa spiralen som leder till avsaknad av både fysisk hälsa likväl som emotionell och ekonomisk hälsa. Det sitter alla ihop..
"Tomma fickor har aldrig hållit någon tillbaka. Det är bara ett tomt huvud och ett tomt hjärta som kan göra det!" Norman Wincent Peale.

Nej, det är sant men hjärtat blir urgröpt av att inte bli lyssnat till..
Så, det är dags.. Eftersom;
"Handling utan tanke är meningslöst, och tanke utan handling är hyckleri." Ayn Rand.
Dags att skrida till verket.. SKYLTEN UPPE: Renovering pågår!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar