lördag 6 mars 2010

En hel stam!


Oroliga vänner, kunder och snälla bloggläsare har hört av sig för att kolla om jag överlevde eftermiddagen med rackarungen.. Tack för omtanken! Det värmer!
Såklart jag överlevde! Hon är ju också vår prinsessa, charmdrottning, uttryckens världsmästarinna och många, många andra saker.

En god väninna gav mig tipset att lägga henne i vagnen och gå ut, samtidigt ringde en gammal kollega och frågade om vi skulle träffas och kolla en sak vi talat om ett tag..
Sagt och gjort, barnet i vagnen.. Hon skrek en stund, det gjorde hon men så somnade hon med solen i ögonen, mina öron fick vila.
Framme på centret dit vi skulle visade sig en annan sida av Selma, charmdrottningen, ett riktigt A-barn.. Nästan så jag funderade på om vi kunde vara där permanent, hon och jag.

Färdiga med vårt värv gick kollegan, Selma och jag fyra trappor ner till det lokala ekologiska fiket och köpte latte och russinbollar. Norrmän har russinbollar och chokladbollar till hands när ingenting annat fungerar och detta var ju en sådan dag..
Kollegan köpte kravmärkta russinbullar till sig själv och den utkörda modern, sedan med Selma bekvämt i knäet matade han henne med russinen, ett och ett, alternerande med små ihoptussade bitar av brödet.
Han har uppfostrat några barn i sitt liv och han plirade betänkligt på mig medans vi diskuterade situationen, egen företagare - småbarnsförälder..

"Det var inte riktigt samma sak när jag var pappa" kort kik på Selma, ny bulladdning, allt för att hålla henne tyst. "Min fru var hemma med barnen, jag dök upp på sena kvällarna, oftast för att pussa deras pannor medans de sov.. Fast på ett sätt var det samma då..
Det krävs en hel stam för att uppfostra ett barn! En åldermor, en ålderfar, en mentor, en förtrogne, en läkare/shaman, en kärleksfull amma, en mor, en far, en stamledare, en lärare osv.. Dessa skall dela! Att uppfostra ett barn ensam i en storstad, det är helt enkelt inte så tänkt"

Jag lutar mig tillbaka, ser mitt barn, lugn, harmonisk och leende ätandes russinbullar i hans famn medans hon intresserat studerar hans ansikte..
Jag tar gärna emot en hel stam.. Några av platserna är fyllda redan, vi har farmor, farfar, en mor, en far, en syster, tre underbara gudföräldrar.
Platsen som familjens läkare är dock inte tagen.. Jag ler!
En plats till i vår familj är kanske fylld.. Selma har i vart fall valet klart för sig.
Hon nickar instämmade, klappar i händerna och ler igen och han ser lika nöjd ut han, med munnen full av russinbollar.

PS! Ovan ser du exakt vad Selma tycker om att mamma snackar skit om henne på bloggen.. BLLLÄÄÄÄHH! Sanning för vissa, struntprat för andra.. Fortsatt trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar