onsdag 10 mars 2010

Universums lag nummer ett.


I mitt huvud hade jag känt att dagens blogg skulle handla om konserten imorgon,
mannens vars texter och musik just nu fyller min vardag men istället kliver livet in..
Fördelen med att vara terapeut är att man får insyn i många liv under sitt egna ganska korta liv.
Man får höra historier, man får en liten titt in i en annan människas tankesystem och vardag, man får följa olika typer av problematik och man får, förhoppningsvis, också vara med och titta på lösningarna.

Överallt.. Både inom klienten liksom inom mig råder en lag som vi aldrig kan komma runt, något som alltid är där som en medspelare. Universums högsta lag - Lagen om den fria viljan!
Vi har alltid rätt att välja! Vi kan välja vad vi vill när vi vill, vi kan välja fel, vi kan välja rätt, vi kan låta bli att välja som också är ett val då detta också får konsekvenser.
I vilken sekund som helst kan vi välja och välja om..

Det är en gåva från universum till oss, en gåva av enpowerment dvs en gåva som är tänkt att ge oss kraft, mod och rörelse i våra liv. Påminna oss om att vi är gudar, att vi bär kraftens gnista inom oss alla, att vi skapar vår egen tillvaro med denna gnista.
Universum har ingen kritiker som bedömmer det vi skapar, som likt en recensent ger solar, månar, tärningar som bevis på att vi lyckats.
Vi är vår egen recensent och det är upp till oss att bära vår skapelse med stolthet och försöka se på andras skapelser med öppna ögon.

Men precis som de flesta andra konstnärer så finns det tidpunkter då vi inte är riktigt nöjda, då vi undrar varför vi skapade det vi gjorde. Kanske är vi inte ens nöjda med det vi har i knäet men vi kan inte se hur vi skall komma vidare?
Ja, det är då det är dags för lite vägledning, lite feedback, någon annans åsikt som stimulerar en till att ta nya val, gå vidare, välja igen..
Det är aldrig "slut på material" i universum så vår skapelse kan alltid bli färdig! Det finns alltid energi att ta av men valen krävs. Det ena i utbyte för det andra.
Energi i utbyte för val.. Val ger rörelse åt det håll du vill!
Avsaknad av valg ger också rörelse men då blir det åt det håll vinden blåser och du får vara nöjd med det du får. Är du det? Nöjd med det du får?
Eller vill du vara med och påverka? Det är helt upp till dig..

Mitt råd- använd din gåva! Ha roligt med den, utforska den och inse att den är din!
Nu väljer jag att avsluta, dagen trycker på med nya val, nya ting att skriva!
Njut din dag och frossa i valen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar