tisdag 31 januari 2012

Light attracts..

LIGHT!!!! 
"Light attracts light" påminner Betty Shine mig och jag kan nästan se hennes pekfinger under näsan på mig. Ja, jag vet. Hon är död men en så levande, livgivande och sträng gammal dams ande lever kvar långt efter det att hennes ljus vandrat över nejderna till den andra sidan. 

Låg energi betyder ofta att vi "rotar oss" bort bland negativa tankar och handlingar. I vart fall funkar det så för mig. I sociala medier ser jag samma sak hos andra... Kommentarer om "dagar jag ingenting vill", "idag är det dagen för alla de bittra", "jag sliter tung nu" osv, osv.  Själv använde jag orden "jag känner mig vissen" igår vilket var ett sk "understatement" dvs en rejäl underdrift. 


Tankarna vandrar då lätt till allt det jag inte kan. Allt det jag önskar men inte når. Alla begränsningar i livet och världen... Yes, I know. Helt galet men så funkar i vart fall jag och en del med mig. 
Tillåter jag mig att sjunka då, tja, då vet jag knappt vart botten är.. Så djupt kan det bli. 
Desperat griper jag efter några "fiskekrokar" jag känner till. Något som brukar dra mig uppåt.. 


En bra blogg - någon som skriver så jag blir glad... 
Mentorns hemsida - den med alla bra tipsen... 
En god väns nystartade hemsida - helt fantastisk! Fin, färgglad och just det GLAD.. 
Ett samtal med någon jag är glad i, ett samtal av delande. 
En stund av närhet.
Det är inte alltid det funkar, det medges, ibland ger det bara mera mat till det onda. Man fastnar i foten i kläm känslan och i sin egen litenhet vart man än letar. 
Då, ja, då, får man försöka att klappa sig själv på axeln för att man i vart fall har försökt. Bättre än inget, faktiskt. 


Chris McDonald (en av favvisarna) fick imorse fungera som påminnelse till något annat jag vet: 
"Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den” Søren Kierkegaard

Jag känner ingen tanke som inte är så tung att man inte kan gå ifrån den... Trevligt!! Den fungerar ju nästan alltid. 
Själv njöt jag av vardagens skratt alldeles nyss, på promenad med vovven. En pappa som rullade en tvillingvagn ner för berget, barnen i vagnen skrek av skatt när han, livfarligt åkte på skorna bakom vagnen, vilt hojtande och skrattande. En fångat ögonblick, en oväntad handling.. Lite komik. 

Då bestämde jag mig! Idag skall jag öka ljuset! Det räcker med mörker för en stund nu... 
Fram med drömdagboken! Jag skall tillåta mig en stund marinerande i drömmar innan jag måste ta tag i dagens alla måsten, allt som hänger över mig och skriker om att bli gjort. 
Höja energierna så jag har något att slösa med. 
Ljus attraherar ljus!! Nämligen... 
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar