söndag 27 februari 2011

Nysningar från fronten!


"Jaha.. Nu har tom hunden fått influensa!" suckade maken och kvävde en hostning för att inte hosta föräldrarna i örat.
Med facit i hand är jag jättetacksam att vi åkte hem från hytta i tid dvs mitt i veckan.
Då hade jag fortfarande förhoppningen om tillfriskning, om att vi skulle kunna åka skidor vid veckans slut men ICKE! Så hade jag suttit kvar där hade jag tuggat på mattfransarna vid det här laget.

Status inom familjen är - varierande grad av influensans slutstadier, mest lungpåverkan.
Familjens sista medlem insjuknade alltså natt till igår, hunden, valpen.
Jodå, de är som vilka bebisar som helst, immunförsvar under uppbyggnad, känsliga för vissa människobakterier (förutom sina egna, hundbaciller).
Snoret rinner runt hans lilla nos, snorbusar och allt inkluderat. Han hostar liksom övriga familjen och kräks slem - nice, va?
Sin bebisgen trogen är dock allmäntillståndet inte så illa, han leker, äter, sover mao precis som en liten, liten människa.

Imorgon får vi besök som kommer för att stanna en vecka.
Dottern fyller 10 år! Herregud, vad tog tiden vägen?? Såklart skall det balunsas i dagarna sju så nu är det bara att bita tag i det hela, gilla läget.
Kaka är inhandlad (under mycket pustande igår) och jag drar en lättnandes suck över att hon gillar glasstårta och inte "vanlig tårta". Besparar mig bakandet i dessa hosttider.

Presenter finnes! Besökanden likaså..
Bara ett litet och ett stort kalas och ett övernattningsparty för fem favvo tjejer att paddla igenom.
Måtte energierna gå uppåt denna vecka, in emot Mars.
Massor av skidåkning att titta på mellan varven, VM spel att spö svenskarna i på datorn också det i väntan på bättre tider.

Utanför snöar det konstant, cm efter cm och det ger mig ändå känslan av att jag kommer hinna njuta vintern, snart, snart... Med lite sol på näsan.
I pulkabacken, på isen, i spåret. Lääääängtar!
Först skall jag dock se Northug och pojkarna ta hem ytterligare guld, så ett litet kinobesök med blivande jubilaren - måste ut ur huset innan det växer spindelväv på mig!
Ha en skön Söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar