måndag 25 januari 2010

Ble vi lurt?


Att som terapeut råda en klient till att avsluta sin medicinering, dra ner på densamma är enligt lag förbjudet om man inte är läkare. Det enda man kan göra är råda patienten till att ha en sund skepsis till de olika behandlingsformerna, läsa på i böcker och på nätet, ha pratstund med sin doktor. Det är svårt ibland, svårt när man som terapeut kanske träffat klienten tre gånger så många som doktorn på vårdcentralen och tycker att behandling är upp åt väggarna eller i värsta fall skadlig.
Lika svårt är det att ha åsikter som går stick i stäv med gängse normer, att ifrågasätta det sk "normala". Det fick vi alla känna på under höstens vaccinations hets..

I Fredags släppte den norska tidningen Aftenposten en artikel i sin Fredagsbilaga som hette
"Ble vi lurt?" och handlar om hela vaccinationsfrågan, lite såhär med facit i hand.
Helst skulle jag vilja publicera hela artikeln här men det går inte utan du får själv använda följande internet sida för att läsa om saken:
http://www.aftenposten.no/amagasinet/article3476642.ece
Bara kopiera in, läs och fundera.

Några korta fakta känner jag ändå att jag vill lägga ut här, för att inte göra det hela för "torrt"!
* Den 28 April ifjol talade Helseministern om att 13000 norrmän kunde dö i denna kommande pandemi - siffrorna baserades på influensans likhet med spanska sjukan. Dvs spanska sjukans härjningar i Europa i BÖRJAN AV 1900-talet. Allt pga att sjukdomarna "såg så lika ut" då de kommer ur samma stam..
* Normalt, en vanlig vinter dör ca 1000-1300 norrmän med nedsatt försvar/svåra sjukdomar av influensa. 29 st dog av årets svininfluensa pandemi ÄNDÅ är 2,3 miljoner norrmän vaccinerade emot denna så farliga sjukdom. Resten av vaccinet, det som ingen använder skall skeppas till fattig länder "eftersom de behöver dem och kan inte betala" SAYS WHO? JO, säger WHO..

WHO, ja, trodde du liksom jag innan detta att Världshälsoorganisationen är en någolunda "fristående" organ.. Tänk om, tänk rätt! Hela 11 läkemedels bolag och medicintillverkare står direkt eller indirekt knutna till rådgivarna för WHO, de som bestämmer vad som skall göras.
Bla den kända firman GlaxoSmithKline som levererade vaccin till både Sverig och Norge.

Jag blev inte "lurt"! Jag följde min känsla till skillnad från över en miljon norrmän..
Det var nämligen bara 800 000 som sa sig vilja ha vaccinet innan den stora 17 miljoners propagande apparaten drog igång. Idag är 2,3 miljoner ca vaccinerade emot denna livsfarliga sjuka. Vad hände egentligen?

"Du är så underlig, du vänder på allt" sa en klient senast igår.
Jag gillar inte alltid att vara underlig. Det är svårt, man känner sig, som sagt tidigare, lite alien lik! Men i detta fallet är jag glad för min "udda läggning" och för att min känsla med fötterna emot jorden inte var helt fel.
Dock blir jag ändå lite FÖRBANNAD.. Varför kan ingen bara gå ut med de små heliga orden?
Varför kan ingen bara ta mössan i handen och säg:
FÖRLÅT OSS! Vi gjorde en dundertabbe!
Då vore det så mycket lättare att tro på dem nästa gång när de ropar: VARG; VARG.
För tro mig, det kommer att ske...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar