fredag 1 januari 2010

Skrock, pock och nyårsfeber.


"Nyårsdagen speglar hur resten av året blir så se till och gör något vettigt av den! Annars blir det ett ganska tufft år.." så sade min mormor varje nyårsafton och jag tänker på det fortfarande trots att det var länge sedan.
Jösses, inte konstigt att det går dåligt för världen, eller hur? Halva världen ligger ju halva dagen idag och försöker kurera baksmällan, både den fysiska och plånbokens. Resten av världen kollar på film, äter godis, pillar navelludd och undrar vad man skall ta sig för när det är så kallt ute och usch, så sent det blev igår. Har jag rätt, eller?

På ett annat plan förstår jag henne precis! På nyårsdagen är man full av sina reflektioner och nya intentioner, ett helt nytt år har ju kommit ur tvättmaskinen och inget vill man missa, allt kan man genomföra. SÅKLART, man skall göra något bra av nyårsdagen!
Jag har satt mina nyårslöften, det var länge sedan jag gjorde det! Började småvisualisera igår, började bygga bilden av det jag vill förändra så att rörelsen skall komma lättare.
En del av det kommer inte att vara klart när jag sitter här om ett år, det tar nämligen längre än så men då kommer jag att ha mer än en dröm. Något konkret kommer att finnas att ta på och det kommer att göra det lättare!

Norska Nordea har kommit på samma koncept, tror jag. Vi fick häromdagen erbjudandet från vår bank att det finns ett nytt sätt att spara på. Man kopplar upp sitt Visakort så att varje gång man drar det någonstans så går en mindre summa, bestämd av dig själv, in på ett sparkonto.
T ex en femma varje dång du drar kortet. För oss som nästan aldrig har kontanter utan handlar det mesta med kortet - hur mycket skulle det bli på ett år? Bara för kul!
Ungefär som att lägga en femma eller en tia i en burk varje gång man kommer från affären..
Vi skall prova och återkommer med resultatet. Lite i taget, man kommer liksom längre med lock än med pock.

Övergångar och förändringar i energierna brukar ju också åtföljas av tider av förkylning, feber osv, det vet vi ju alla. Selma producerade sin "nyårsfeber" igår eftermiddag/kväll och jag misstänker att hon behöver den för att komma in i nästa stadium.
Så, då vet ni hur vi kommer att börja vår nyårsdag.. Fulla av det nya året, visualiserandes, läsandes böcker, vaggandes febrigt och trött barn samt ätandes klippfisk med bacon!
Lugn och stilla.. Vore inte så dumt om året blev sånt heller!
Fast det vet jag ju verkligen är skrock!
Hursomhelst, ta hand om dig på årets första dag! Gott nytt 2010!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar