lördag 2 januari 2010

Sant eller falskt?


Såsom så många andra tillbringade jag nyårsdagen i frid och ro, mest drömmandes faktisk och då hittade jag denna text i en bok av Paolo Coehlo.
Lite sorgsen men tänkvärd.. Kopplad till drömmar men ändå till verkligheten.. Ledande men ändå helt öppen. Vad finner du att begrunda i den?

"En mås flög över en strand och fick syn på en mus. Den dök ner från himlen och frågade musen:
-Vart har du dina vingar?
Varje djur talar sitt eget språk, och därför förstod inte musen frågan. Den stirrade på djuret framför sig och på de märkliga sakerna som satt fast vid dess kropp.
Den där har säkert någon sjukdom tänkte musen.
Måsen märkte att musen stirrade på vingarna och tänkte: Stackars liten! Den har blivit attackerad av monster som gjorde den döv och som stal dess vingar.

Måsen tyckte synd om musen, lyfte upp den i näbben och tog med den på en flygtur högt i det blå. Det här kanske i alla fall stillar saknaden för ett tag, tänkte måsen medans de flög.
Sedan satte den försiktigt ner musen på marken.
Under några månader blev musen djupt nerstämd; den hade fått uppleva de stora höjderna och sett en vidsträckt och vacker värld.
Men så småningom började den alltmervänja sig vid att vara mus igen och till slut trodde den att det under den fått vara med om bara var en dröm!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar