måndag 22 augusti 2011

I Trolldimman..


När jag kliver ut på trappan, i tidiga morgonstunden, med hunden ryckandes i kopplet är det dimmig som i en mjölsäck. Jo, jag ser handen framför mig men allt är fuktigt, klibbigt, lite kallt.
Höst... Helt passande väder en sådan här dag, första skoldagen och allt.

Trolldimma... Det är vad vi kallar det i Dalarna. Denna dimma som smyger över åkrar, skogar, berg och dalar denna tid på året och helst skall man se solen bakom dem. Den livgivande solen som gör sitt bästa för att skrämma undan troll och knytt.

Jag vandrar ut i dimman, ser solen trycka på bakom Kolsåstoppen och inser att det blir nog en solig dag, trots allt.
Gott för barnen som skall stå ute och lyssna på rektorn. Bra för alla de nya och lite vilsna..
Det ligger massor med löv på stigen som leder mig genom den lilla parken och jag inser att hur jag än vänder och vrider på det så, ja, så är det inget mer att be för nu.
Sommaren är slut. Ferien över. Case closed!

Skolböckerna beställde jag igår och imorgon skall jag försöka ta mig till skolan och fylla i papper.
Torsdag - avspark. Nervositeten har gjort sig gällande nu...
Köpt ett månadskort på kollektivtrafiken har jag också gjort. Inser att jag kommer att ha tillräckligt att oroa mig för vad det gäller den biten, behöver INTE fundera över biljetter också.

Vi har firat makens födelsedag under helgen. Ganska stilla. Lite gratulationer, lite middagssällskap, lite god mat, vin, morotskaka - allt på jubilarens egen begäran.
Han fick fotokurs av oss, mig och tjejerna. Vi vill att det skall bli ändå bättre bilder plus att vi vill att han skall odla sitt intresse och hobby - en win, win situation. ;-)
Så, i detta nu har vi alla "gjort av" med detta årets födelsedagar. Bara hunden kvar... Och bröllopsdagen, sen börjar vi på ny kula efter nyår.

Vi har tre helger, tre nöjesparker framför oss nu.. Liseberg till helgen inklusive familjebesök och annat bus. Nästa helg - Tusenfryd dvs här. Familjedag med Kjetils jobb. Så, andra helgen i September - Gröna Lund. Kurs för mig, besök hos finaste S och kul för familjen.
Familjens stora dam kommer att vara överlycklig, K och jag med damm i plånböckerna.

Vardag med lite guldkant... Det måste nog till för att klara transiten.
Ha en bra vecka! KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar