tisdag 23 augusti 2011

Liten skofetischist!


En osviklig rutin när vi kommer in i hallen hemma är att Lillstrumpa sätter sig på golvet, kommenderar "Skorna väck" och sedan drar hon själv av sig strumporna.
Alternativet, hon skriker tills någon tar av henne strumporna.. Om de nu skulle sitta för hårt.
Så går hon långsamt igenom tå för tå, inspekterar naglar och framförallt, mellan tårna, det sk strumpluddet.. Det skall också VÄCK, så snart så möjligt!

Sen kan hon ta tag i det som är hemma... Det andra, det mindre viktiga.
Denna rutin kan hon sedan hänfalla åt lite då och då under dagen, kvällen så tydligen anser hon att det kan fastna lite vadsom mellan tårna och det bör man minsann stävja.
Med korp ögon observerar hon mig när jag klipper naglarna och så nickar hon nöjt - duktig mamma! Lika ofta har hon åsikter om vad, hur vi skall klippa och drar snabbt undan tån om hon inte är enig med mig.
Nagellack införde hon i förra veckan, lila sådant och nu beundrar hon sina tår flera gånger om dagen och visar gärna upp dem för alla som vill se. Vi fick fylla på i morse innan hon gick.
HALLÅ, man kan ju inte gå till dagis med flagat nagellack... Fattar du väl? Got it!

Till det är hon titt och tätt i garderoben och provar/snor mammas finskor... De med de högsta klackarna har högsta prio, sedan en fallande skala nedåt.
Hon kör ner hela foten i den höga skorna och dessa når henne snabbt till vaden/knät och då promenerar hon sedan iväg i dem, KLAMP; KLAMP; KLAMP... Leendet hennes går nästan runt.
Inget är så kul som skor! Hon själv har flera par, väljer gärna själv..

Så igår, K har födelsedag och gästerna väntar på tårtan med TV:n på. Gäster med gester visas på svensk TV och fångar uppmärksamhet. Selma svassar runt framför Tv:n och leker... ända tills... Lena Ph dyker upp i rutan. Minikjol, stövletter i mjukaste brunt skinn...
Jag ser dem, hinner tänka - snygga stövletter.
Då vrålar Selma emot Tv:n, det lilla fingret pekar: "TITTA SKORNA! SKOOOOO..."
Saligt är hennes leende och gästerna storskrattar, hennes passion är inte längre en hemlighet.

Min lilla skofetischist! Vad månne detta bliva??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar