måndag 15 augusti 2011

När kvastarna dansar eller dansat.


"Vart står vi egentligen?" säger finaste vännen i undrande tonläge, långt borta i andra ändan av tråden, med luren tätt emot örat.
Det är vår vänskapsrelation som åsyftas, vart vi skall med den, vad vi känner och det faktum att vi inte har träffats på länge som är grunden till frågan.
Men en annan anledning är också att vännen vet - kvastarna har dansat i mitt liv ett tag nu - dvs jag har rensat ut igen. Vandrat igenom mina relationer och känt in.

Några timmar senare landar ett mail i min inbox, samma frågeställning, samma undran.
Vissa vet när kvastarna dansat, oftast de som inte behöver oroa sig, de som är tillräckligt intuitiva för att ana att skylten med orden "Förändring pågår" har varit uppe ett tag hos mig.
Då är det väl helt legitimt att stilla undra - "och jag då? Vad blev det av mig?"

Tro nu inte att jag är någon elakt kalkylerande idiot som rensar ut vänner kors och tvärs utan att höra av mig!! Så är det verkligen inte!
Mitt liv har dock skiftat och förändrats mycket de senaste åren och då förändras vänskapen och relationerna, sånt är livet.
Jag har också bytt jobb, projekt, avslutat företag - då försvinner också folk, likväl som nya kommer till.

Det tuffaste är kanske att kvastarna dansar i perioder. Jag skulle önska, jag som har svårt med förändringar, att de dansade en gång och sedan var det bra med det.
Nej, riktigt så funkar det inte! De dansar en period, väntar tills dammet lägger sig, ser sig omkring, tar ut ny riktning och så, vips, de dansar igen.
Ju säkrare jag tror någon sitter desto hårdare prövas de...
"I nöden prövas vännen!"

Jag börjar dock känna mig nöjd och lugn. De vänner jag sparat nu känns rätt i hela kroppen och sinnet. Få men naggande goda är de och jag har sparat några platser på första parkett.
Ett fåtal tomma säten för det som komma skall. Man måste ju våga utöka...
Annars har ju kvastarna inget att dansa över nästa gång de bestämmer sig för att komma härjande, eller hur? ;-)

Dags att hasta kvasta! Vardagen kallar... Nya möten, nya bekanskaper.
Ha en god vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar