torsdag 26 mars 2009

Treo för en dålig dag?


I morse var det rätt okej.. Vaknade tidigt av en klocka som föll i golvet, dotterns fot hade som vanligt gett sig ut på upptäcksfärd och med ett enkelt svep rensat mitt nattduksbord. Böjd över gravidmagen försökte jag nå klockan under sängen och insåg att denna uppgift snart nog blir omöjlig, får börja böja mig sidlänges.

Morgonen bjöd på solstrålar, frost, tystnad, kaffe, nytryck tidning och ett och annat mail.. Trevlig och lugnt, vet jag att jag tänkte, kanske, kanske börjar mina energier nå den nivån igen att jag kan njuta av mina tysta "morgontankar".
Dotter upp, dotter ha frukost, dotter långsam som snigeln i skogen, korta, korta tiden, tjatet, tjatet, sakerna, frukten, läxan, jäklars, frosten på rutan, våta vantarna.. iväg, väg.. Hinner precis, puuuh, tystnaden igen.
Min föreläsning börjar och jag slås av många fantastiska ting, sammanhang, ordspråk, saker jag hört tidigare, kunskapen väver i mitt huvud. (Jag återkommer i ämnet var så säker).

Någonstans där börjar det "flippa" ur.. Kanske blodsockret? Kanske hormonerna då Selma "dansar sina danser" och magen känns som en hård handboll som står rakt ut..
Jag börjar stressa, börjar inse att jag inte hunnit det och det och det och det..
Små uppgifter bli övermäktiga, medmänniskorna blir motmänniskorna, var kom alla dessa "motmänniskor" ifrån??
Damen i parfymaffären "Nej, tyvärr, den kommer inte in på ytterligare en vecka, slut på lagret"
Bitchen på banken "Inte min ensak! Jag jobbar inte med datasystemet" - jobbar du här överhuvudtaget eller målar du naglarna?? NEJ, jag sa det INTE men jag tänkte.
Att bära på kassen på Konsum - magen VILL INTE längre och hårdnar ännu mer, arg Selma, irriterad dotter. "Mamma, mamma, VVVAAARRRFÖÖÖR?"
"Because I f..cking SAY SO!" Nej, det sa jag inte heller.. men jag tänkte.
Vid kassan orkar jag dock inte längre, de unga tjejerna, från gymnasiet skall stressat köpa glass, de hojtar, tjoar och diskuterar bakom mig, en kommer för nära min rygg, jag kan inte andas..
Jag ser rött, vänder mig om och väser mellan tänderna:
"Har du betalt för att parkera i RÖVEN på mig, eller?"
Hon rodnar till blodrött, backar två steg rakt in i väninnan men säger inget. Tack Gode Gud för det!! Jag packar och flyr..

På vägen till bilen undrar jag om någon har en Treo för en dålig dag?
Vad gör man när man inte riktigt kan sätta fingret på problemet?
Tror att lösningen kanske hade varit en famn att krypa upp i.. Eller kanske en stunds gråt i bilen.. Helt sjuk känsla att något så underbart som en mage och en "Selma" kan skapa detta.
Att jag känner mig så trött, liten och hjälplös så på en sekund.

Vad denna dags Treo blev? Jo, denna gången blev det en och en halv timmes eftermiddagslur med drömmar om havet och grekiska klippor, en mini förpackning med jordgubbar som trycktes in intravenöst, en puss, en bulle och kopp kaffe.
Synd att säga att jag "är botad" ännu. Treo botar aldrig någon men jag tar mig till kvällen, till famnen och närheten! Tar mig en tur till kunskapslandet under tiden.
Kanske finner jag en ny Treo till nästa "attack".. Vem vet?


1 kommentar:

  1. Älskling! Kan inte låta bli att le, ty min dag har gått i samma spår som din. Bra morgon, dotra alltid en klippa och dessutom bara en av dem den här morgonen. Iväg i tid, på jobbet i tid. Trevligt hälsande av chefen. Sen börjar karusellen. En hög krångliga frågor från revisorn som jag inte kan svaren på och inte vet var jag ska vända mig för att fråga. Illamåendet kommer sköljande i vågor. Intar medel om vartannat med att försöka förstå frågorna och komma på svaren. Telefonen ringer. Akut fakturering, Kvartalsbokslutet lurar runt hörnet med deadline. Får iväg dessa precis i tid men missar fikat. Stressar vidare iväg, slänger i mig ett äpple i bilen, träffar coachen. En stunds andrum och bra samtal. Stressar vidare tillbaka till jobbet. illamående och hungrig. Äter på rummet. Får mer akut fakturering som inte alls var som vanligt utan måste luskas och forskas i innan det blir rätt - tror jag - för nya huvudboken är typ hälften uppe och rullar och oklarheterna är många. Lovat hämta dotra strax efter 15. Magen gör ont.Min fysiska kropp är inte med mig på samma nivå som jag önskat. Hämtar henne. En stunds andrum i bilen på vägen hem. Utbrott på svärmor när jag väl kommer hem. Maken lagar mat. tack o lov. Puss o kram hjälper lite. Han o J åker på fotbollen. Vi andra äter. Tjejerna går ut. Ja, en lång varm dusch för att varva ner..... Puh! Där är jag nu....
    Puss o kram till dig underbara kvinna!

    SvaraRadera