onsdag 15 juni 2011

Att skapa en giraff


Idag skall jag skapa en giraff! Fast min giraff går på två ben, har långa armar och blont hår..
Men utav henne skall det bli en giraff.
Vid första anblicken, eller heter det kanske, "hörningen", jag menar, när jag hörde om det först lät det som en kul grej.

Barnen har avslutning för oss föräldrar och den avgående kontaktläraren idag fast de har en vecka kvar i skolan. Officiell avslutning nästa Onsdag men då är vi föräldrar inte bjuda här i Norge.
Inget stående vid flaggstänger, inget gråtande till "Den blomstertid".. Det gör vi vid andra tidpunkter såsom t ex ikväll.
Underhållning ingår i programmet och just i år skall barnen vara vilda djur, sjunga om deras liv och det är här giraffen kommer in...

Dottern skall vara giraff, en giraff med ont i halsen och igår insåg jag att det är hög tid för att skaffa rekvisita. En svans.. Kanske i papper? Kanske i tyg?
Då börjar dottern berätta om de andra två girafferna... Gula sönderklippta tröjor utanpå bruna tröjor, specialinköpta svansar - vad trodde jag?
Mmmmm, jag trodde det var tjugo minuter på en scen på en skolavslutning. Inte Operans stora höstöppning! Så fel man kan ha!

Samtidigt - dottern vill vara fin! Inga killiga t-shirts, inga fula trådbitar.. Vad trodde jag?
Ja, vad tror jag egentligen?
Tre timmar senare - besök på HM, inhandlade kläder, ansiktsfärg, sökandes efter giraffer på nätet dvs målade sådana, provmålning, diskussioner, tillverkning av svans.
Såååå, var man klar! Klar för dagens verkliga föreställning.

Håll tummen är du snäll! Att det blir lika bra som igår... Att mina "målartalanger" håller hela vägen så att dottern kan få vara stolt ikväll och att jag får dricka mitt kaffe ifred.
Att min giraff kan sjunga om sin onda hals och att klänningen duger till festen efteråt, med eller utan bruna prickar.

Men innan dess har jag ett klassrum att dekorera.. Glömde jag nämna det?
Nästa "lilla" utmaning.. Ha en god dag och möter du en giraff på livets stig -
Dra den i svansen och hälsa från mig! KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar