torsdag 2 juni 2011

Maintenance mode


Så står det på en av de sidor här på internet som jag besöker med jämna mellanrum...
Det betyder "underhåll pågår" hoppas jag eftersom jag verkligen vill att sidan ifråga kommer vidare och inte blir nedstängd på allvar.

Själv har jag också känt mig lite i "maintenance mode" de sista dagarna... Det har varit extremt mycket mental aktivitet, många känslor som dragit fram men kroppen har krävt vila och därför haft ytterligare en förkylning. Det sög!

Träningen var inne i en "lätt fas" dvs då kroppen svarar på det mesta (trodde hon, ja) och jag såg en skymt av "Herr tillförsikt" om hörnet då dottern efter förra helgens korpsövningar började snora.
Egentligen inte så underligt.. Utomhus en hel dag i en skjorta och en collegetröja för att man inte får sätta på sig mera, etiketten har sina krav och då kom kylan som ett brev på posten.
För en kort stund hoppades jag, hoppades att jag skulle klara mig men så insåg jag det fåfänga i det hela... Kroppen behöver sin uppdatering och antagligen sin vila.

Det svåra denna gången har varit oron jag känt. Vintern har tagit en hård tull på min tillit att kroppen skall klara av att läka någolunda snabbt och smärtfritt. De djupa lungornas svåra dans har varit tömmande för alla typer av reserver.
Idag ser jag troligen ljuset i tunneln.. redan... Kroppen verkar ha tagit denna upp datering på allvar och jobbat hårt. Snoret är förvisso kvar, lite täppthet mellan örat och näsan men jag har sovit rätt ok. Inget halsont och ingen feber! Hurra!

Det betyder utflykt idag... Kolsåstoppen, berget, min närmsta granne skall bestigas och klättras i.
Nej, jag har inte fått spelet bara en efterlängtad lust att få tillbaka tilliten till kroppen.
Såklart kan det gå på två sätt.. Jag kan ligga för ankar imorgon. Den dagen, den sorgen.
Eller så mår jag ännu bättre imorgon och då har jag bevisat för mig själv att hela jag tankar energi numera, att jag är på rätt väg, att de uppdateringar jag gör är viktiga och har varit viktiga.

Från "maintenance mode" till utmaning... Från osäker till vetskap...Från brist på tillit till förståelse och lugn...
Dags för utmaningen. Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar