torsdag 20 januari 2011

De vippande hästsvansarnas klubb!


Kan vi skruva fram tiden ett par veckor?
I vart fall på gymmet. Då har nämligen alla "nyårslöfts knäppisar" gett upp och lugnet och friden kan återgå till normala gängor.
Jag är SÅ TRÖTT på alla "småbrudar" som i sina vippande hästsvansar, med stora egon och därtill utan att ha läst gymmets vett & etikett restriktioner som hoppar runt överallt!
Får bara lust att iskall fråga en sak: "Har inte ni gympa i småskolan längre?"

Ja, jag vet! Elak gammal kärring!
Men, jag undrar bara... Hur gör du när du landar i en ny miljö?
Gör du som du gör hemma och hoppas att alla anpassar sig eller försöker du kolla in de som varit där ett tag? Kanske få ett och annat tips?
Inte dessa damer! Jag försäkrar!

När jag häromdagen fått skon avtrampad för tredje gången då var jag jäkligt nära att ge upp.
Två nya "vippor" stod bakom mig och tricket att kolla in instruktören, röra benen och samtidigt hålla sig på sin plats - ja, det blev för mycket för dem.
Lika ofta som de stod på sin egen plats stod de alltså, på mina skor, eller i mitt space och hela grejen avslutades med en fin armbåge mitt i mina revben. Då surnade jag, pickade på träningskompisen och sa: NU SKITER JAG I DETTA!

Min goa träningskompis uppfattade genast tonen, gick till sin flaska, kom tillbaka och knackade den ena tjejen på axel. Förvånat såg hon upp från sina fötter med sina perfekt målade rådjursögon, helt oförstående. L gick på...
"Du är ny, va?"
"Mjaaa..."
"Okej, så här ligger det till. Här tränar man på sin egen punkt och rör sig i samma riktning som andra. Annars blir det KAOS, ok?"
En försiktig nickning.
"Bra, så nu är denna din plats, din space och HÅLL DIG I DEN, for f... sake!
Det gäller DIG OCKSÅ"
Med en kompetent nickning hade hon kastat två hår snoddar framför brudarna på golvet och så återgick hon till platsen bredvid min med ett elakt flin.

Resten av tiden skrattade vi, också det mycket fult och elakt MEN ACK, så kul!!
Det är fantastiskt roligt att se två personer arbeta sig runt en hårsnodd, samtidigt som de skall hålla koll på fötterna, instruktören och hinna svettas.. Nej, jag glömde mig!
Dessa karaktärer svettas inte! Det skulle ju vara förkastligt för uppvisningen efteråt!

Min enkla fråga blir - vad f.. gör ni här och när drar ni tillbaka till era hålor igen?
Usch, stygga jag.
Alternativet är att de läser på gymmets regler, torkar av maskiner, jobbar på sin plats, ger väg på maskinerna så att alla hinner träna. Men det är utopia!!!
Förstår du nu varför jag längtar efter slutet Feb, början Mars????

Ser du en hästsvans??? Dra i den och flina brett! Hälsa gärna från mig! Kram

1 kommentar:

  1. Så välbekanta, så välbekanta. Tyvärr..... Hihi. *kramis*

    SvaraRadera